Следва

Bottega Veneta, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Ким Кардашян и Dolce & Gabbana, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Ciao, Kim! 

Runway преди 1 година

Преди няколко дни Ким Кардашян кацна в Милано и публикува снимка, на която слиза от PJ с хаштагове #CiaoKim и #DolceGabbana. Дизайнерите са свързвани със семейство Кардашян от миналия май, когато буквално облицоваха сватбата на Кортни Кардашян и Травис Баркър в Портофино. На пресконференция в деня на ревюто Ким каза, че концепцията за сегашното сътрудничество възниква, когато Долче и Габана откриват, че на сватбата Ким носи архивен D&G тоалет, който дори самите те нямат в колекциите си. И всички изведнъж забравят факта, че преди няколко години Доменико и Стефано нарекоха клана Кардашян-Дженър "най-евтините хора на планетата".

Ким действа като куратор на колекцията, избирайки парчета от минали колекции, по-специално 20-годишния период между 1987 и 2007 г. (удобно обхващащ Y2K годините, които са в тенденция в момента), а дизайнерите преработват тези парчета за днешната колекция, но неусетно, така че връзките между тогава и сега да са достатъчно очевидни за аудиторията на бранда.

Ползите за Dolce & Gabbana от Ким са много. Жените Кардашян-Дженър могат да се похвалят с общо 652 милиона последователя, а що се отнася до Ким, връзката с Dolce & Gabbana не само изглажда нейния моден имидж, но благодарение на способността на интернет да спестява време, по някакъв начин разширява влиянието й. По дяволите, тя е толкова добра в бизнеса, славата, имиджа, стила. Освен това е абсолютно неуморна. 

Обяснявайки афинитета си към марката на пресконференция, Ким казва: "Да, имам футуристична извънземна личност на Барби, но едновременно в душата си се чувствам като чувствена съпруга на някой от италианската мафия. Не знам дали това е уместно да се каже." Разбира се, Dolce & Gabbana са работили с темата за чувствената италианска съпруга до болка, включително и с реални личности като Ева Херцигова и Хелена Кристенсен, които са на първия ред.

На пистата корсети, въртящи се рокли и комплекти бельо са зашити на бедрото или китката на моделите, идентифициращи годината, в която са представени за първи път. В същото време други парчета обслужват собствените интереси на Ким. "Много е скимско“, каза някой, кимвайки към еластична фланелка от около 1990 г. и респективната й нова интерпретация. За тези от вас, които живеят в пещера, Skims е марката за оформящо облекло на Ким, възлизаща на 3,2 милиарда долара.

Всички топ модни марки навлизат в развлекателния бизнес. Dolce & Gabbana са свикнали с позицията на пионер. Ким просто вдига залозите - бомбастично. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.