Техни величества шийт маските и как да усилим ефекта им допълнително

Техни величества шийт маските и как да усилим ефекта им допълнително

Лично ние обожаваме да ги лепим по лицата си - лесно е, приятно е, работи. Всеки път обаче ни напада мисълта - толкова ефективни ли са, колкото обещава опаковката (и си внушаваме с лекота) или има още какво да се желае. Винаги може още, гласи отговорът, на който днес даваме конкретика - следват начините да увеличим ефективността на спасителните текстилни маски за лице >>> 

 

Шийт маската е най-бързият, лесен и достъпен начин да приведем кожата на лицето в приличен вид. Идеята е да действме с мисъл и подготовка (защото, наистина, толкова е лесно, че подхождаме автоматично към този жест на грижа, а той може много повече). За целта - интелигентно и целенасочено: почистваме!, овлажняваме!, омекотяваме!, придаваме блясък!

Добавете серум

Фактът, че кожата трябва да е идеално чиста преди нанасяне на маската, е очевиден. Без грим, овлажнител или слънцезащитен крем. В идеалния случай, след измиване, направете лек скраб и минете кожата с тоник. Но, ако знаете какъв резултат искате да получите, тогава можете да го усилите, като нанесете серум под маската. Необходим ви е лифтинг - вземете от лифтинг серума, който ползвате в момента, нанесете върху кожата и го затворете със стягаща маска отгоре. Борите се с липсата на блясък? Следвайте същия модел. Серумът ще послужи като добър проводник и ще засили ефекта забележимо.

Изберете точно според нуждите

За овлажняване използвайте маски с хиалуронова киселина, глицерин, муцин от охлюви. Камелия, екстракт от алое и лайка успокояват кожата; витамин С, азиатска центела, кофеин - освежават и придават блясък. Композицията против стареене трябва да е богата на ретинол (обезателно с едно на ум, че наоколо няма никакво слънце), витамин Е, екстракт от водорасли, плацента.

Внимателно с очите

Кожата около очите също има нужда от овлажняване, но повечето шийт маски не прилепват към тази деликатна зона. Така че не се колебайте да използвате лепенки под очите и след това да ги „покриете“ с основната маска. Ще стане като малък "сандвич", но не е страшно! Освен че спестява време, видимо засилва ефекта.

В банята е перфектното място

Шийт маските работят навсякъде и винаги. Но те дават особено добър резултат, когато лежите във ваната. Първо, релаксът винаги е полезен и благоприятен за красотата. Второ, под въздействието на парата порите се отварят и отстъпват място на активните компоненти.

Следете времето

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.