Следва

Wе Love: 101-годишната Айрис Апфел с чисто нова козметична колекция

Техни величества шийт маските и как да усилим ефекта им допълнително

Лично ние обожаваме да ги лепим по лицата си - лесно е, приятно е, работи. Всеки път обаче ни напада мисълта - толкова ефективни ли са, колкото обещава опаковката (и си внушаваме с лекота) или има още какво да се желае. Винаги може още, гласи отговорът, на който днес даваме конкретика - следват начините да увеличим ефективността на спасителните текстилни маски за лице >>> 

 

Face преди 1 година

Шийт маската е най-бързият, лесен и достъпен начин да приведем кожата на лицето в приличен вид. Идеята е да действме с мисъл и подготовка (защото, наистина, толкова е лесно, че подхождаме автоматично към този жест на грижа, а той може много повече). За целта - интелигентно и целенасочено: почистваме!, овлажняваме!, омекотяваме!, придаваме блясък!

Добавете серум

Фактът, че кожата трябва да е идеално чиста преди нанасяне на маската, е очевиден. Без грим, овлажнител или слънцезащитен крем. В идеалния случай, след измиване, направете лек скраб и минете кожата с тоник. Но, ако знаете какъв резултат искате да получите, тогава можете да го усилите, като нанесете серум под маската. Необходим ви е лифтинг - вземете от лифтинг серума, който ползвате в момента, нанесете върху кожата и го затворете със стягаща маска отгоре. Борите се с липсата на блясък? Следвайте същия модел. Серумът ще послужи като добър проводник и ще засили ефекта забележимо.

Изберете точно според нуждите

За овлажняване използвайте маски с хиалуронова киселина, глицерин, муцин от охлюви. Камелия, екстракт от алое и лайка успокояват кожата; витамин С, азиатска центела, кофеин - освежават и придават блясък. Композицията против стареене трябва да е богата на ретинол (обезателно с едно на ум, че наоколо няма никакво слънце), витамин Е, екстракт от водорасли, плацента.

Внимателно с очите

Кожата около очите също има нужда от овлажняване, но повечето шийт маски не прилепват към тази деликатна зона. Така че не се колебайте да използвате лепенки под очите и след това да ги „покриете“ с основната маска. Ще стане като малък "сандвич", но не е страшно! Освен че спестява време, видимо засилва ефекта.

В банята е перфектното място

Шийт маските работят навсякъде и винаги. Но те дават особено добър резултат, когато лежите във ваната. Първо, релаксът винаги е полезен и благоприятен за красотата. Второ, под въздействието на парата порите се отварят и отстъпват място на активните компоненти.

Следете времето

Sheet маските обикновено се препоръчва да се държат на лицето за 15-20 минути. Повярвайте, това време е достатъчно, за да се възстанови кожата и да се хидратира. Нито по-дългото стоене с нея, нито допълнителното „изстискване“ на опаковката имат смисъл. Веднага след като маската започне да изсъхва, тя ще започне да отнема влагата от кожата, обезсмисляйки всички вложени усилия.

Обърнете

Тъй като листът на маската обикновено е много щедро наситен със състава, логично е да използвате и двете му страни. Разделяйки по този начин на две времето за грижа, ще удвоите действието и в това няма никаква измама. 

Едновременен масаж

Веднага след като свалите маската от лицето, направете лек масаж. От долната част на шията прокарайте върховете на пръстите си към брадичката, от брадичката към външните ъгли на устните и ушните миди, от крилата на носа към слепоочията и т.н. По този начин кръвният поток ще се увеличи и кожата ще се изпълни с кръв и ще заблести.

Не спирайте

Въпреки усещането за дълбока грижа, което се появява след шийт маските, високата концентрация на активни вещества и добрата им проникваща способност, грижата не трябва да се ограничава само до тях. След ритуала задължително нанесете кремовете, които ежедневно ползвате: за зоната около очите, хидратиращ и предпазващ от слънцето. 

More Face