Следва

Street Style вдъхновения: Седмица на модата в Милано или каква мечтаем да е София

Шок: веднага след шоуто в Лондон, Burberry махна творческия си директор Рикардо Тиши

Почти шокираща новина от тази сутрин 

 

All fashion преди 1 година

Според WWD Burberry е прекратил договора с творческия директор Рикардо Тиши. Вместо това мястото ще бъде заето от Даниел Лий, 36, който допреди точно година оглавяваше луксозния италиански бранд Ботега Венета (Bottega Veneta). Новият главен творчески директор - така звучи позицията на Лий в оригинал - ще представи първата си колекция през февруари на Седмицата на модата в Лондон (четете още: Което се е купувало, пак се купува: Bottega Veneta се харчи с ръст в кризата).


Рикардо Тиши 

Припомняме, че Рикардо Тиши, 48, бе творчески директор на британската марка повече от четири години - от март 2018 г. Преди това той ръководи френската Givenchy в продължение на цели 12 години. Странното в "трампата" е, че новината нямаше абсолютно никакви предвестници - миналата вечер в Лондон се състоя грандиозно ревю, преминало в още по-грандиозно афтърпарти, демонстриращо новата и оказала се последна колекция на Тиши,с главното участие на Ирина Шейк и маса други звезди. От друга страна, да изпуснеш Даниел Лий, след като е "на пазара" е тотален абсурд в съвременната мода, така че, да, някои неща имат обяснения, след като се позамислиш. Предстои да видим какво ще се получи, но, сори, ако не споделяте, ние буквално обожаваме Даниел (и не толкова наследника му - Матю Блази е новият креативен директор на Bottega Veneta), съответно предвиждаме огромен бум при иначе леко скучноватата брит марка.     

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.