Следва

Е ли това Никол Шерцингер или не е

24 SELF MADE: Вилияна Карушкова

24 SELF MADE е поредица за готини софиянци. Заедно ще четем, от този септември, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Есен 2022 edition. Here is part 2!  

All About Life преди 1 година

Вилияна прави първия си четвърт век преди година. Завършва езикова гимназия и след това Националната Художествена Академия със специалност "Мода". Представя ни се така:  "Винаги съм искала да рисувам, но в последствие дрехите се оказаха любимото ми изразно средство. Те са постоянно и навсякъде с нас, както обичам да казвам, те са “втората ни кожа”. Обожавам черното (за дрехи най-вече), обичам да слушам любимите си песни on repeat, по цял ден, червеното вино, минималистичните кадри, а една от "малките" ми мечти е да стана модел на ръце..." 

 Денят на Вилияна, представен и разказан self made, изглежда така:

Както казва Джордън Питърсън: No one can live without a routine. You cannot be mentally healthy without a routine. А аз рутина нямам... В ежедневието жонглирам между снимачната площадка, личния бизнес и някой страничен проект, който да храни душата.

Интервалът за ставане сутрин варира между 4:00 и 11:00. Работните часове са от 3 до 18 на ден. Обичам дългите сутрини с хубаво топло кафе, но истината е, че по-често го пия в бързината и студено. Иска ми се да кажа, че сутрин правя йога или чета, както бих желала, но по-скоро отварям социалните мрежи и имейли...

Има дни, в които съм сама, шия по цял ден и междувременно слушам подкасти, музика и говоря с приятели, които не успявам да виждам често. Има и други дни, в които съм в постоянна виртуална и физическа комуникация с колеги. Харесват ми и двете крайности, и балансът между тях. Денят ми в ателието наистина започва с хубаво топло кафе, но отново в бързина. Обикновено леко под напрежение, докато се опитвам да си организирам нещата за деня.

Излизам в търсене и избор на материали или направо сядам да кроя и шия, опитвайки се да игнорирам постоянните телефонни обаждания и хилядите съобщения. Снимачните дни започват с подготовка, изготвяне на план и визии, комуникация с клиент и режисьор, след това костюмни проби и приключват със снимачния ден. Най-вълнуващият и притеснителен сред моите. Всеки път работя с различни хора и екипи. Никога не знаеш какво ще ти се случи на снимки и колко ще е хубаво или лошо. Изненадите са ежедневие.

Полу-свободните дни са хаос. Понякога се случва да са по средата на седмицата, а понякога имам късмет и съвпадат с уикенда, когато мога да видя приятелите и семейството си. Всички останали малки задачи трябва да бъдат свършени тогава. Чистиш, переш, пазаруваш, ходиш по банки, счетоводители и т.н. А понякога просто обядваме дълго с приятели, ходим по втори употреби, пием вино или гледаме филми. От време на време се питам какво ли би било да работя от девет до пет и после си казвам: “Не, това не е за мен” и отново влизам в подредения си хаос. 

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.