Следва

Нищо по-сладко от Шер и Оливие Рустейн на Balmain ревюто снощи

Oh, nice! Meryll Rogge, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Четете още: Нова шантава белгийка на хоризонта: Meryll Rogge, Fall 2022 READY-TO-WEAR 

Runway преди 1 година

Мерил Рог, която прекарва шест години, работейки в Ню Йорк с Марк Джейкъбс, смята Америка за свой "втори дом“. Първото й пътуване след локдауна е до слънчевия, ескейпистки Лос Анджелис, който се чувства, споделя лично тя, "сякаш съм в различен свят… толкова вдъхновяващ, толкова лек и щастлив град“. Връщайки се у дома в Белгия, тя решава, че за пролетта тя и нейният екип ще се съсредоточат върху гледната точка на чужденеца в Америка - клишетата и всичко останало. С течение на месеците обаче събитията в Америка, включително отмяната на Roe Vs. Уейд, влошават част от първоначалния оптимизъм на отбора. В по-щастливата си нотка те се свързат с швейцарския художник Бени Бишоф, след като откриват неговите книги за Рамбо и Бамби, които са вдъхновени от едноименните холивудски филми и предоставят остри коментари чрез изкуственo наивни акварели.

Бишоф не само предоставя архива си на Мерил, но също така се съгласява да й създаде редица произведения, които не се продават въобще, за колекцията. Бишоф получава картбланш - няма никаква дискусия по темата какво да нарисува - така че Рог е шокирана от синхрона на заниманията, когато получава две рисунки, които се заиграват с американското знаме. На гърба на едно яке пише Oxycontin.

Подходът на дизайнера към темата е мек, но не захаросан. Вдъхновена от драмите в гимназията и особено от хората, които доминират в тях, силно взаимства от спорта (btw това е първата унисекс колекция на марката). Футболни връзки се изкачват отпред на рокля с флорални щампи, има изобилие изрязани високо тениски и нещо, което прилича на суичър с V-образно деколте, но всъщност е двойно плетиво. Rogge също се заема с класиките на Ivy League, превръщайки раирана риза с копчета в чифт къси панталони и класическата "кабелна" плетка в нещо като комплект от две части. Любимото рипсено кадифе на професорите е обработено в плътен костюм и апликирано върху чифт дънки със слонски крак - такива ми ти работи.

За вечерта предложенията на Rogge варират от безопасни до сензационни. Представяйки си какво би носила, ако присъства на събития на червения килим, дизайнерката измисля вълнуваща форма с крила, които израстват от обикновена рокля с шлейф. Въпреки че не е крещящо или оголващо, моделът изглежда като че ли току-що става от леглото - много е добра.

Мерил бързо гради свой свободен дизайнерски език; този сезон тя използва гласа си по няколко начина: "В днешно време е много трудно да се мълчи“, казва тя. "Честно казано, не мисля, че колекцията е политическо изявление; Мисля, че е по-скоро човешко изявление или изявление на една жена." 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.