Развод след две години: Макензи Скот, бивша Безос и безмерно богата, отново е сама

Развод след две години: Макензи Скот, бивша Безос и безмерно богата, отново е сама

Бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос Макензи Скот се развежда с втория си съпруг, учителят по химия Дан Джует по-малко от две години след сватбата, съобщи The New York Times.

 

Нещо не е потръгнало, явно...
Джует, припомняме, работеше и все още работи като учител по химия в училището, в което учат децата на Безос и Скот. Според колегите журналисти от САЩ той няма да претендира за състоянието на Макензи Скот, което се оценява на 34,9 милиарда долара. Двамата сключиха брак през ранната пролет на миналата година.


Дан Джует и Макензи Скот 

Основателят на Amazon Джеф Безос и Макензи Скот бяха женени 25 години, преди да се разведат по спешност през 2019 г. Двамата имат четири деца, а причината за раздялата бе неудържимият любовен роман на един от топ богаташите на света Безос с екзотичната Лорън Санчес, който продължава интензивно и до днес (Скандалът Безос: Коя е любовницата на най-богатия мъж в света?).


Джеф Безос и Макензи Скот

След развода Безос остави на бившата си съпруга част от акциите на Amazon, което я направи една от най-богатите жени в света и най-влиятелната жена в света според Forbes през 2021 г. Макензи Скот се занимава активно с филантропия и ръководи няколко благотворителни организации (четете още: Бившата на Безос дари $1.7 милиарда за благотворителност, смени фамилията - стана "нов" човек).

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.