Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2022

Astro преди 1 година

Космическата прогноза за октомври е сравнително спокойна... Сезонът на Везни (до 22-ри) носи любов, красота и връзки: всички добри чувства на Венера са с нас, но точно както нещата изглеждат супер, "изведнъж" идва сезонът на Скорпиона с нов кръг от катаклизми и неизвестнности.

Месецът започва с известно облекчение, тъй като Меркурий е директен (а не ретрограден) в Дева от 2-ри - добре е да преразгледаме важни разговори от края на август с повече перспектива и яснота. Плутон също завършва своята ретроградна фаза, но на 8-ми, а Сатурн започва отново да се движи напред на 23-ти.

Пълнолунието в Овен на 9-ти е момент за смели, приятно агресивни действия. Това, което ще се случи по време на тази лунна дата, може леко да разроши перата, но за щастие Меркурий се връща обратно в балансираните Везни на 10-и, помагайки ни да изгладим всякакви неудобни моменти или наранени чувства.

След това нещата стават относително спокойни, до 22-ри, когато Венера среща Слънцето в последния градус на Везни - момент на нулиране, яснота за взаимоотношения, творчески занимания и организиране на парични въпроси. Ден по-късно започва сезонът на Скорпиона, като и Слънцето, и Венера се преместват във фиксирания воден знак.

Промяната на настроенията продължава на 25-ти - Слънчево затъмнение и супер мощно Пълнолуние - в Скорпион. Затъмненията носят предопределени начала и краища и са склонни да ускоряват времето. Това, което се появи в този момент, може да бъде опустошително, катарзисно или по малко от двете. Без значение какво, нещо ще се промени. За щастие на 28-ми Юпитер се връща обратно в Риби, увеличавайки състраданието ни към другите през този труден период.

Докато целият космически хаос се върти, Меркурий се премества в потайния Скорпион на 29-ти. След това големият финал на месеца е ретрограден Марс в Близнаци - на 30-ти. Ретроградността на Марс се случва на всеки две години и продължава малко повече от два месеца. От сега до момента, в който Марс тръгне директно през януари 2023 г., имаме възможността да направим пауза и да измислим нова стратегия. Под това влияние писалката е по-силна от меча, така че си струва да подбирате внимателно думите си - очаквайте подробни статии за големите транзити и астрологични събития на месеца, а сега, знак по знак за честит октомври!  

Хороскоп

Още от Astro

Любовно разочарованите, спокойно, Венера вече е в Риби

Astro преди 5 дни

Ако сте човек, който е скептичен към приказките, мрази романтичните филми и не вярва в щастливия край, пригответе се за приятна изненада: транзитът на Венера в Риби от само преди няколко дни, 11 март, до 5 април ще ни мотивира да мечтаем и да изживеем магията на любовта.  

Новолунието в Риби тази неделя или пролетен хороскоп за всички зодии

Astro преди 1 седмица

Новолунията са време за подмладяване и разцъфване - като пролетта! Ако имате липса в живота си, сега е моментът да я запълните чрез ново преживяване, човек или предмет. Всички ние трябва да направим място за нови начинания, граничещи дори с невъзможното, по време на Новолуние. Имайте предвид, че всички сме като бебета, когато започваме нещо ново, така че не се страхувайте да експериментирате!