Следва

Rick Owens, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Valentino, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Последната година на Valentino е силно свързана с един ярък нюанс на розовото - т. нар. Valentino Pink, който се появи толкова много пъти на червения килим, че успя да омръзне доволно на всички.

Runway преди 1 година

В новата колекция на творческия шеф Пиерпаоло Пичоли (Pierpaolo Piccioli) няма розово, а прекрасна палитра от неутрални цветове, специално подбрани от дизайнера спрямо тена на кожата на моделите. Според маестро Пичоли, наред с адаптивността на цвета, той е искал да подчертае гъвкавостта на телата, затова колекцията включва еластични бодита от копринено трико, рокли с изрези на талията, обемни пелерини, работни гащеризони, свободни блузи и ризи - всичко е такова, че ни най-малко да не затруднява движението. Целият този замислен и осъществен комфорт за съжаление са оказа в конфликт с пистата на ревюто - пределно дълга, от което моделите пристъпваха несигурно и дори губеха обувките си. Като изключим досадния проблем, вероятно дължащ се и на Ретроградния Мекурий, който действа с пълна сила до вчера по обед, колекцията на италианската модна къща е вълшебна, разгледайте с търпение и наслада всичко от Valentino Sprinh 2023 в галерията ни >>> 

More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 1 седмица

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 2 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.