Следва

CHANEL, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Comme des Darçons, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Както гласи един от най-експлоатираните sounds в Tik Tok - I don't know how to feal... 

Runway преди 1 година

“A lamentation for the sorrow in the world today/ And a feeling of wanting to stand together.” Така започват пресбележките за шоуто на Comme des Garçons в Париж. Това не означава, че събитието е тъжно или мрачно: Симон Роша, Рик Оуенс, Мишел Лами, Франческо Рисо и Моли Годард да едни от хората на първия ред, приятно усмихнати сред осезаемо и щастливо очакване на началото на ревюто. Рей Кавакубо се завърна.

Миналия сезон, когато Русия започна война в Украйна, модата се бореше да бъде съпричастно мрачна, сваляйки шапки долу. През този сезон, докато тази инвазия и много други плашещи геополитически сценарии продължават да са факт, нормалният изглед към живота и модата е възстановен. Кавакубо кани почитателите си да влязат в един специален ритъм, да оставият усмивките им да изчезнат и да погледнат навътре към очевидно неизбежното - тотален емоционален ексхибиционизъм, бихме казали.

Процесът на Kawakubo е личен и особен. Всичко е в интерпретацията, а тук откриваме абстракция и скулптурност. Моделите са канавата, дрехите са каквото зрителят прецени: визия 4 е стара поставка за варено яйце или странно насекомо, обърнато наобратно? Визия 16 е цветна поничка или иронично рамкирана метафизична черна дупка? Единственото нещо, с което всички бихме се съгласили, е, че това не е конвенционално облекло.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.