Следва

Още една мечта на Ирина се сбъдна: най-накрая дефилира за Chanel

CHANEL, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Черно и бяло в нас се преплитат... класика до последния бод 

 

Runway преди 1 година

Преди броени часове в Париж се състоя едно от най-важните събития за сезона - ревюто на новата пролетно-лятна колекция на Chanel, вдъхновена за идната година от ерата на черно-бялото кино. Този път творческият директор на марката Виржини Виар взема за основа филма „Миналата година в Мариенбад“, заснет през 1961 г. от прочутия френски режисьор Ален Рене. Основна референция за дизайнера са тоалетите на главната героиня в лентата, която се появява в кадрите в тежки вечерни рокли, обсипани с пайети, луксозни пелерини с фантастични пера и изумителни златисти комбинации. Всичко това Viard пречупва през призмата на модерността, създавайки перфектния гардероб на парижанката (четете още: Chanel, Fall 2022, Couture).

Фирмените костюми от туид получават осезаемо по-смел привкус благодарение на декорациите от пера и доста по-нестандартните кройки от обикновено предлаганото от най-прочутата френска марка. Вечерните рокли с тънки презрамки са допълнени от колани с вериги, а дантелата изглежда ултрамодерно, примесена с обемни декорации. Въпреки факта, че по-голямата част от колекцията е издържана в черно и бяло, Виар очевидно не успява да се откаже от удоволствието от розовото - нежното розово, най-модерният цвят на 2023 г., определено ще бъде част и от гардероба на Шанел-мацките през пролетта и лятото на следващата година. 



Цялата прекрасна колекция е в галерията горе, а междувременно стана ясно, че темата на Met Gala 2023 е посветена на Негово Величество Лагерфелд, човекът-Шанел, предшественикът на Виар, Кайзера на модата, като подробностите са тук >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.