Следва

3 пъти "да, защото..." на великолепния и достъпен Huawei nova 10 Pro

Великото бадемово мляко: по колко пием за имунитет и блестящо лице и как го приготвяме

Препоръчано от Франческа Форнасини, главен лекар в спа-хотели GB Thermae Hotels в Италия

 

Health преди 1 година

Според специалиста, главен лекар на GB Thermae Hotels в известния италиански термален курорт, бадемовото мляко е чудесна алтернатива на кравето мляко. Особено за тези, които имат непоносимост към лактоза или следват веганска диета. Съдържа еквивалентна доза витамин B12, има и много допълнителни бонуси.

Бадемовото мляко е богато на антиоксиданти, калций, цинк, магнезий, желязо, фосфор и витамин А. Такъв богат състав има важен имуностимулиращ ефект в наше време, а освен това поддържа здрави кожата и косата. Естествените фибри, съдържащи се в бадемите, спомагат за правилното функциониране на червата, възстановяват увредената лигавица, подобряват чревната подвижност и микрофлората (четете още: Цар Цинк и невероятните му ползи за здравето).

За поддържане на здравето и укрепване на организма е достатъчно да пиете по една чаша бадемово мляко два пъти седмично за закуска.

Освен това, лесно можете да го приготвите сами у дома.

Рецепта за бадемово мляко

Съставки:

  • 200 грама бадеми
  • 800 ml преварена вода със стайна температура

Метод на приготвяне:

  • Изсипете ядките в съд, покрийте с вода и оставете за една нощ.
  • На следващата сутрин сложете набъбналите ядки в блендер и добавете около чаша вода, след което разбийте хуаво. 
  • Изсипете в декантер през цедка.

More from View Sofia

Годишен ХОРОСКОП 2018: ЛЪВ

Astro преди 6 години

Лъвът е един от най-величествените зодиакални знаци. Предстои му спокойна, но героична година, в която силите трябва да бъдат възстановени, за да бъде готов за нови постижения и успехи. С увереност и гордо вдигната глава ще можете да се справите, ако развиете усет за подходящия миг и перфектната ситуация за дадено действие.

Смърт на круиз - собственичката на Tiffany в Турция изчезна мистериозно, любимият - разпитан и освободен

Celebrities преди 1 година

Новината, че богатата собственичка на бижутерската империя на "Тифани" в Турция се е хвърлила от круизен кораб по време на мечтана ваканция с швейцарския си любовник, обиколи света днес. Мъжът, за който не се знае почти нещо, е разпитан по мистериозния случай, след което е освободен  

More Health

Помощ: постоянно мисля за лоши неща (и как да спра да го правя)

Health преди 3 седмици

Факт е, че няма човешко същество, невръхлитано от време на време от негативни мисли. По-чувствителните натури по-често от останалите мислят за ужасни неща, които евентуално могат да се случат на нас или на близките ни. Да видим в какво се корени същността на проблема.  

8 билки за ПМС, акне, умора и всичко, свързано с женските хормони

Health преди 4 седмици

Хормоните са най-важните химически елементи в тялото, особено за жените. Те предават съобщения между клетките и органите, които играят ключов фактор за телесните функции, затова изброяваме как можем да подкрепим хормоналната си система по най-натурален начин - с билки!