Следва

Опасната страна на Tik Tok: лекува ли халапеньото ечемик, както обещава app-ът

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Слав Соколов

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Първа...

All About Life преди 1 година

Г-н Соколов е Client Service Director в Агенцията на годината. Човек с капка белгийска кръв, хубав говор, приятна професионална увереност и най-голяма ценност: близките хора. Разговорът ни със Слав, който вдишва и издишва PR енергия, е за оптимизма, широкото съзнание, мотивацията, успеха, смислеността и, разбира се, живота в d:istinkt >>>

Слав Соколов, Client Service Director, d:istinkt

View Sofia: Слав Соколов.
Слав Соколов:
Здравейте!

VS: Години?
С.С.: 37 навършени, зодия Телец. Ако работиш в d:istinkt, или си Телец, или си Дева. 

VS: Представи ни се в пълнота.
С.С.:
В хода на живота ми се оказа, първоначално не го знаех, че съм роден PR. Това не е професия, а призвание, което може да се докаже с факта, че аз нямам нито един работен ден от 12-годишния ми опит, в който да не съм живял тази дейност.

VS: Как започва приказката за един PR-специалист в България, годината е 2022, но действието се развива от много по-отдавна...
С.С.:
Независимо от времето и обстоятелствата, приказката на PR специалиста започва винаги с желание и отдаденост. Ако си открил призванието си, то наистина ще бъде твоята изживяна приказка. Важното е наистина да го искаш и да си готов на жертвите, които идват с професията. А тя в днешно време е доста по-сложна заради всичките допълнителни комуникационни канали, които трябва да имаме предвид при изграждането на един успешен комуникационен микс.

VS: Къде и какво си учил?
С.С.:
"Връзки с обществеността" в Нов Български Университет. Преди да довърша бакалавъра си в България, бях в Щатите, Бостън - исках да бъда журналист, но PR-ът си ме привлече. Специално корпоративният PR, за който изкарах магистратура в САЩ, този път във Washington, DC в Georgetown University. Обожавам Америка, ако мога да живея където и да е - там!

VS: Би ли сменил попрището с друго, някога, по някаква причина?
С.С.:
Бих го сменил, ако усетя, че съм дал всичко от себе си и че съм постигнал тавана. В живота не е хубаво да се тъпче на едно място, трябва да има движение.

VS: Отдаден си на работата си, на какво друго?
С.С.:
На близките ми хора и сбъдването и на техните мечти, доколкото аз мога да бъда инструмент в тoва.

VS: И нито за момент не ти писва?
С.С.:
Сега ще се самопохваля и изчервя, но аз съм алтруист - работя за другите; ако хората около мен са щастливи, аз съм щастлив. Нямам нужда от жестове, насочени директно към мен. Ако нещата, които правя, са ценени, да, не ми писва.

VS: Какво ти донесе d:istinkt?
С.С.:
Кариерно и личностно израстване, както и неспирна мотивация да постигаме повече и повече, не само защото го искаме, но и защото го можем. И нарочно говоря в множествено число, защото d:istinkt сме всичките колеги, не съм само аз.

VS: Какво значи "Агенция на годината" за теб?
С.С.:
За мен "Агенция на годината" означава най-добрият екип на пазара. Защото имаме прекрасни клиенти - и малки, и големи, и стоим зад тях с желание, със страст, с мисъл за крайния резултат.


Екипът на Слав

VS: Мислиш ли, че изразът "хубава работа, ама българска" е релевантен?
С.С.:
Релевантен към какво? Всеки израз търси своята ситуация или проблем. Аз лично не съм фен на този израз, защото не харесвам поставянето под общ знаменател на нещата. Винаги има изключения и в едната, и в другата посока.

VS: Как един човек на словото и комуникацията би дефинирал щастието?
С.С.:
Ако дефинираш щастието, то не е реално, а е за пред хората. Щастието може да е усмивката на любимия човек, може да е най-вкусният чийзкейк, който си ял, както и може да е уникално добре реализирана PR кампания, която да бъде за пример за много хора и специалисти в сферата. Щастието е емоция, а тя не се дефинира.

VS: Какво не ти стига, за да се облегнеш спокойно на облегалката и да кажеш "стана перфектно"? Изобщо обичаш ли думата "перфектно"?
С.С.:
Ние сме хора, не роботи. Човешката емоция винаги спира нещата да са перфектни, но именно тя ги прави истински, смислени и понякога по-добри, отколкото сме си представяли. Не трябва да се стремим към перфектните неща, защото те не са интересни. Трябва да се стремим към най-добрите, защото те са истински.

VS: Какво слуша, гледа, чете Слав?
С.С.:
Всичко онова, което вдъхновява. За мен е важна емоцията в нещата, които правя или консумирам. Ако нещо, било то в личен или професионален план, не ме “докосне” и не провокира емоция, то не е моето нещо и лесно може да остане на заден план и да не получии необходимото внимание.

VS: Какво има на нощното ти шкафче?
С.С.:
Стар хубав часовник от баба ми, тя беше белгийка. Преди се приспивах с музика, със сериали, сега се приспивам със звука от часовника. Нощна лампа и от време на време някоя книга. Опитвам се да чета български автори, но трудно смогвам. На работа четем страшно много материали...

VS: Какво в последната седмица, прочетено в офиса, страшно много ти хареса?
С.С.:
Новата ни колега Вики създаде материал за "Малките мечтатели" и Lidl. Текстът й за мечтата беше великолепен. Другият е от Веселин, но той ще ви разкаже за това...

VS: Обожаваш Америка - защо и "как ще ги стигнем американците"?
С.С.:
Няма нужда да ги стигаме американците, защото те са друг народ с друг mindset. Важното е обаче ние тук да направим най-доброто, на което сме способни, и да реализираме собствения си потенциал. Докато гледаме другите, а не себе си, никога няма да сме успели и искрено щастливи.

VS: В какво вярваш безпрекословно?
С.С.:
Може би най-сложният въпрос, задаван ми някога. Безпрекословно вярвам само и единствено в любовта на близките ми. За мен тя е безценна и основната сила, която ме мотивира всеки ден да се боря.

VS: Най-приятното преживяване в живота ти дотук, най-незабравимият миг/мигове?
С.С.:
Животът ми в Америка и моментът, когато обявиха, че d:istinkt е Агенция на годината. И за двете положих много усилия и желания да се получи по най-добрия начин, на който съм способен. И, разбира се, дипломирането ми в Georgetown University и моментът, когато се скандираше моето име, докато ми връчваха дипломата.

VS: Имаш ли страхове, които те будят понякога нощем?
С.С.:
Ако нямаш, не живееш.

VS: Ако трябва с PR-способ да ни изведеш от отчаяние например или от стреса, какъв слоган би измислил?
С.С.:
Бъдещето е картина, а ти си творецът.

VS: Любимият момент от деня?
С.С.:
Ако имаш такъв, значи си влязъл в монотонност. Всеки миг трябва да е любим.

VS: Заменяш цяло кралство за какво?
С.С.:
За здравето и щастието на близките ми хора.

VS: Най-добрият съвет, който си получавал?
С.С.:
Не бъди негативен.

VS: "Всички сме продукт на нашето детство", какво беше твоето и как бележи живота ти?
С.С.:
Моето детство беше през 80-те и 90-те, което директно го прави много по-спокойно и вдъхновяващо от това на децата сега. Не знам дали хората си дават наистина сметка колко стрес образуват новите социални норми на подрастващите и колко по-трудно е за тях да изградят една стабилна основа за себе си, която аз лично смятам, че имам и която ми помага да се справям с много от нещата по-лесно и бързо.

VS: По какво се познава добрият човек?
С.С.:
По искреността.

VS: Какво очакваш от света, какво му се пише, според теб, наблюдавайки го от толкова много гледни точки, колкото предполага работата ти?
С.С.:
В краткосрочен план не очаквам нещата да са много розови предвид случващото се в много ключови места по света. Но аз съм оптимист, че и това ще мине и ще дойдат по-добри времена. Животът е на цикли и не можем да искаме винаги да е сладък и розов. Важното е да сме прагматични и да можем да се нагаждаме спрямо създалата се ситуация и обстоятелствата, пред които сме изправени и не зависят от нас.

VS: Вглеждайки се назад във времето, какво би повторил в пътя дотук и какво би избегнал?
С.С.:
Колкото и да е странно за някои, бих повторил част от грешките си, защото те ми дадоха много важен опит, който ме разви като човек и професионалист. И бих повторил, дори потретил това да обикалям света и да живея на различни места, дори и за малко. Защото това истински обогатява човек. Светът наистина е голям и шарен и трябва да се преживее. Ако стоиш затворен в собствената си единица, пропускаш много от всичко.



VS: Пожелай нещо на Агенцията на годината!
С.С.:
Пожелавам на колегите смислени проекти, стойностни клиенти и хъса да постигат най-доброто, на което са способни - всеки ден. Останалото ще се нареди само.

VS: Пожелай нещо хубаво и на читателите ни!
С.С.:
Бъдете искрени, бъдете отворени към света, бъдете винаги себе си, защото за всеки от нас има едно островче, което ни прави истински щастливи. Но за да го открием, трябва да бъдем себе си, защото там пускат само хора точно като нас.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 5 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.