Следва

We love: Мариакарла Босконо за Vogue Italia, "Красотата не съществува"

Prada за млади или Miu Miu, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Когато си в добро настроение... 

Runway преди 1 година

Считаме първата визия от новата колекция на Miu Miu за метафора за това, което Миуча Прада се опитва да изкрещи този сезон - сива тениска върху бежов пуловер, върху сива тениска с дълги ръкави, върху бяла тениска - безумно обикновени дрехи, но оформени по този начин, те никак не изглеждат нормални. Преди две седмици в Милано Prada показа колекция, основана на простотата като отражение на днешния простодушен манталитет, който губи чувството за нюансираност на света: четете още: Божествена Prada, Spring 2023 READY-TO-WEAR. Ако е черно или бяло, бройте ни, купуваме го и го носим, но реалността почти винаги е по-размазана, по-сива и по-многопластова от това.

Miu Miu е по-малката и по-забавна (но може би не по-красива) сестра на Prada, защото, както каза дизайнерът след днешното шоу, "Аз съм много сериозна, но и много забавна. Аз съм и двете.” Тази двойственост е отразена в колекцията Miu Miu, която обгръща същото дълбоко послание на Prada в по-фриволна опаковка. Продължавайки с оскъдния силует, който кара нейните мини поли и изрязани пуловери да не престояват на рафтовете през последните сезони повече от ден, Миуча прилага своята аналогия на простотата на младежкия контингент. "Модата е актуална“, казва тя  с усмивка - "Това ми е работата, все пак".

Някои от дрехите са толкова прости, че изобщо не могат да се нарекат: примитивно изрязани тъкани, прикрепени към тялото със закопчалки, например престилка, завързана на ханша, парчета найлон, оформени във форма на пончо, рокли и поли с връзки. Е, има и "нормални" неща - блейзъри, чиято подплата е изтръгната и издърпана под външния подгъв, за да разкрие долен слой, така че да функционират и като мини рокли, класическите за бранда "комплекти" от две части, най-често поли и сутиени, както и достатъчно костюми от кожа и деним. 

Miu Miu е на вълна да предоставя мода, която резонира със секси вкусовете на дигиталните поколения. Прада рамкира шоуто си в резонно странни проекции от базирания в Европа китайски художник Shuang Li на фона на саундтрак, включващ любовна поема от същия изпълнител. В залата настроението е оптимистично: "Напоследък съм в добро настроение,“ казва Миуча.  

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.