Следва

Street Style вдъхновения: седмица на модата в Париж, рt 2

Trends: Spring/Summer 2023

Модата за следващия сезон се движи между полюси - от "дрипи" до тотален лукс, често маскиран именно като скъсани, мърляви, състарени и сбръчкани дрехи. Следват тенденциите за следващата пролет, предварителният план никога не е излишен >>>  

Fashion преди 1 година

Разпарчетосани дрехи и много дупки

„В момента разполагаме с цял отдел, който се занимава с това да състарява нещата, които шием", каза Демна след шоуто на Balenciaga, което се проведе сред купища кал, припомняме цялото ревю тук. Творческият шеф на френската къща не е единственият, изследващ темата за "унищожението" на дрехите. Новите рокли на Prada изглеждат като разкъсани, макар и прилягащи идеално по тялото, оставяйки дупки със стърчащи нишки на гърба (Божествена Prada, Spring 2023 READY-TO-WEAR). Дънките на Diesel са с парчета деним, влачещи се по гърба - тъмни и дори апокалиптични, но сложни, майсторски и остроумни като дизайн.


Diesel


Prada


Acne Studios


Louis Vuitton

Не е такова, каквото изглежда

Всъщност зрението ни е отлично. А суичърите Loewe pixel не са Minecraft, а съвсем реални неща, които пипаме, пробваме и носим. Карирана риза на Bottega Veneta имитира фланелено трико, но е изработена от естествена телешка кожа, и то по такъв начин, че дори няма шевове. Огромните ципове и коланите с шипове на костюмите на Louis Vuitton са просто щампа. Пригответе се за множеството въпросителни погледи и дори кривогледството на околните. 


Loewe


Loewe


Bottega Veneta


Louis Vuitton

Коланите са навсякъде, освен на кръста

При Miu Miu те служат за горнище. При Simone Rocha - като презрамки на роклите. Louis Vuitton ги слага на нетипични и шантави места, Coperni ги имплементира в ръкавите на якето. В изобилието от колани в новите колекции съзираме символика: закопчайте коланите, излитаме! 


Simone Rocha


Louis Vuitton


Coperni


Miu Miu

Бабино плетиво на една кука

Плетенето на една кука обичайно присъства в пролетно-летните колекции, но този път ръкоделието силно напомня за дома: роклята и топът The Row изглеждат като сглобени от кръгли плетени покривки и салфетки, свързани заедно в нетипичен, вълнуващ дизайн, отличен за тържествен повод и дори сватба.  


The Row


Anna October


Dries Van Noten


Proenza Schouler

Джобове, много джобове

Модата на карго бавно изчезва, но разнообразието от джобове остава. Miu Miu и Sacai предлагат подвижни "джобни системи", прикрепени към талиите и коланите. Louis Vuitton изобилства от грамадни, пълни с кой знае какви неща джобове, монтирани на къси топове и мини поли. Новите чанти на Hermès имат малък джоб, в който можете да поставите дланта си и да се разхождате така, сякаш сте я пъхнали в сакото или панталона. 


Coperni


Miu Miu


Hermes


Louis Vuitton

Роклите са с качулка

Произходът на тенденцията може да бъде много различен: роклите с качулки на Saint Laurent напомнят образите на емблематичния тъмнокож модел Грейс Джоунс (Grace Jones), докато при Off-White и Salvatore Ferragamo са нещо като научна фантастика. Опциите на Versace са на ръба между вечерното и уличното облекло.


Saint Laurent


Salvatore Ferragamo


Off-White


Versace

"Много носен" деним

Ако ще е дънков тотал лук, нека е от скъсан, мръсен, избелял деним. За сметка на плата, силуетите крещят перфектност - вижте кройката при Miu Miu, идеалния прочит на моторджийското яке при Diesel или съвършената игра на пропорциите при Balenciaga. 


Miu Miu


Balenciaga


Diesel


Givenchy

Сюрреализъм

На първо място тук е Джонатан Андерсън с обърнатите му пуловери, горнища с клавиатура и рокли от антуриум със стърчащи плодници. Кристофър Кейн в своето изследване на телесността използва анатомични изображения: ръце с очертани сухожилия покриват раменете и се увиват около кръста върху копринени рокли. Скиапарели вади топове от собствените архиви на Елза Скиапарели и показва костюми, гъмжащи от черни мъниста, от които усещането за накацали луксозноти ни одеяние безброй мухи няма как да ни напусне. 


Schiaparelli


Christopher Kane


JW Anderson


Loewe

Макси + Прозрачно

Всяка тенденция има своята противоположна тенденция. Така че макси дължините през новия сезон не отстъпват ни най-малко на минито. Дългите поли и рокли изглеждат не по-малко чувствени: вижте тесните Saint Laurent от прозрачно трико или Salvatore Ferragamo, украсени с кристали (Saint Laurent Spring 2023 READY-TO-WEAR).


Saint Laurent


Peter Do


Salvatore Ferragamo


Blumarine

Намачкай ме!

За който си пада по намачканото, новият сезон се очартава като песен - имаме сбръчкани чанти Prada, скулптурни черни рокли Dries van Noten, комбинации Burberry и бели вталени ризи, като No. 21.


Burberry


№21


Dries Van Noten


Prada

Прорези, основно по ребрата и бедрата

Най-актуални те са при Chloé в областта на ханша и при Fendi, имитиращи изпуснат шев. Изрезките на Jil Sander имат необработен ръб, сякаш скъсването е от току-що, а косите прорези на Виктория Бекъм, както и цялата й колекция, напомнят за архивната работа на покойния Азедин Алая.


Jil Sander


Victoria Beckham


Fendi


Chloe

Маслена сянка

Не е откровено жълто, а неговият приглушен нюанс и то в много интересните комбинации - със син деним, като в колекцията на Loewe, или със сиво, както при Dries van Noten.


Jil Sander


Victoria Beckham


Chloe


Fendi

Питон

Дизайнерът на Khaite Катрин Голдщайн каза, че принтът е вдъхновен от Никълъс Кейдж в „Диво сърце“ на Дейвид Линч. Палта, якета, бомбери и кожени рокли са издържани в питон в колекцията на марката. На седмицата на модата в Лондон 16Arlington също се присъедини към питона, успоредно с Tod's в Милано.


Khaite


Khaite


Tod's


16 Arlington
 

More Fashion