Следва

Еднодневна течна диета alla italiana, препоръчана от Федерика Пелегрини и любимия

Колко точно препарат за пране използваме за безкрайна мекота и топлина на дрехите

Обичаме си дрехите и искаме да им е хубаво

Health преди 1 година

Чувството да бръкнеш в сушилнята с очакване да извадиш куп меко като пух пране, а да попаднеш на купчина твърди, "нещастни" дрехи е много гадно, особено когато вече извадихме кашмира, вълната, дебелия памук. Ако се припознавате в този битов, но наистина неприятен момент, има голям шанс да използвате твърде много препарат за пране. Перилният препарат очевидно премахва мръсотията и петната от дрехите, но ако използваме твърде много, нещата стават зле. Това е резултат от остатъци от перилен препарат, които не са напълно изплакнати, и превръщат изначално меките тъкани в драскащи и неудобни за носене. Твърде много перилен препарат също създава излишък от пяна, която пречи на дрехите да се трият една в друга (което помага за освобождаването на уловената мръсотия).

Въпреки че изглежда контраинтуитивно, колкото повече перилен препарат използваме, толкова по-мръсни стават дрехите.

Колко препарат за пране всъщност трябва да използваме?

За да почистим ефективно дрехите си, трябва да използваме най-много 2 супени лъжици - и то при абсолютно пълна пералня. А ако перем на ръка - още по-малко.

Количеството препарат, което трябва да добавим, варира значително между марката, която използваме, но имайте предвид, че на гърба на опаковката информацията невинаги е точна. "Някои производители на перилни препарати лъжат на етикета“, предупреждават специалисти. "Не забравяйте, че те продават продукт който искат да изразходвате, съответно да купувате повече.“

Най-добрият начин за премахване на натрупания препарат

За да върнем гардероба си в пълния му блясък, трябва да премахнем натрупания перилен препарат, забит във влакната на дрехите. Съветваме да накиснете замърсеното пране в смес от оцет и вода. В дълбока мивка, във вана или леген смесваме 1 чаша оцет с 1 литър вода и след това потапяме вътре мръсните дрехи. Ако има видими петна от перилен препарат, разтриваме зацапаната част от дрехата, за да "разхлабим" натрупването. Киснем до един час и след това пускаме дрехите в пералнята в нормален цикъл на пране.

More Health

Помощ: постоянно мисля за лоши неща (и как да спра да го правя)

Health преди 1 месец

Факт е, че няма човешко същество, невръхлитано от време на време от негативни мисли. По-чувствителните натури по-често от останалите мислят за ужасни неща, които евентуално могат да се случат на нас или на близките ни. Да видим в какво се корени същността на проблема.