Следва

We Love: тези трогателни думи на Джулия Робъртс - за любимия, за децата, за дома

И датата на коронацията на Чарлз III е...

Коронацията на Чарлз III е насрочена за 6 май 2023 г., съобщиха снощи от Бъкингамския дворец.

 

Celebrities преди 1 година

Церемонията ще се проведе в Уестминстърското абатство в Лондон, водена от архиепископа на Кентърбъри. Заедно с Чарлз III на церемонията ще бъде коронясана и съпругата на краля Камила Паркър-Боулс.


Триумфът на кралица Камила: личното й (и много достойно) сбогуване с Елизабет II, която иначе смаза любовта й с Чарлз III


Церемонията по коронясването ще отрази ролята на монарха днес и в бъдеще и ще се основава на дългогодишните традиции и изисквания към събитието, се казва в официалното изявление на двореца.

Въпреки това NYT, позовавайки се на свои източници, съобщава, че церемонията ще бъде много по-скромна от коронацията на Елизабет II през 1953 г. Очаква се Чарлз III да съкрати продължителността на тържествата, да ореже драстично списъка с гости и да изостави някои остарели ритуали и практики, което е действително любопитно, предвид ненарушимите традиции в Двора. 


Новият портрет на краля, кралицата, принца и принцесата + два на Меган и Хари


По-рано редица британски медии съобщиха, че церемонията ще се състои на 3 юни 2023 г., но тази информация бе неофициална и по-късно опровергана от Бъкингамския дворец. Припомняме, че Принц Чарлз стана Чарлз III и се възкачи на престола на 8 септември автоматично след смъртта на майка си, кралицата на Великобритания Елизабет II. Два дни по-късно той бе провъзгласен за крал на официална церемония, но коронацията е религиозен ритуал, по време на който новият монарх ще бъде "помазан и благословен" от архиепископа на Кентърбъри. Уестминстърското абатство е място за коронации повече от 900 години. View Sofia ще проследи всичко около събитието на 6 май в стилов, церемониален и светски аспект.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 1 ден

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.