Следва

Виктория премахна Дейвид, но няма да се развеждат

Илон Мъск е под федерално разследване за сделката с Twitter, междувременно спира услугата Starlink над Украйна

Основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск е разследван от федералните власти за сделката с Twitter, съобщи Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

 

Celebrities преди 1 година

В момента Илон Мъск е под федерално разследване за поведението си във връзка с придобиването на Twitter, се казва в съобщението, като "властите проучват поведението" на Мъск, свързано със сделката.

Представители на Twitter в продължение на няколко месеца изискваха от адвокатите на милиардера копия от кореспонденцията му с федералните власти, но те не бяха предоставени и компанията поиска документи чрез съда. Те включват имейл от Мъск до SEC и презентация до Федералната търговска комисия като част от дело за това дали Мъск може да се откаже от закупуването на Twitter. Писмото е изпратено на 13 май.

Адвокатите на Мъск също предоставиха на съда "дневник на привилегиите" и посочиха списък с документи, които не трябва да бъдат публикувани.


Илон Мъск лансира пафюм - ухае на изгоряла коса


Съд в Делауеър нареди на Мъск да приключи придобиването до 28 октомври.

Припомняме, че Мъск сключи споразумение за закупуване на Twitter през април, но по-късно реши да се откаже от придобиването. Една от причините беше, че представители на Twitter не му предоставиха данни за спам ботове и фалшиви акаунти. Освен това в медиите се появи информация, че предприемачът е взел предвид и действията на Владимир Путин по  отношение на войната в Украйна.



Междувременно по-рано днес стана ясно, че Мъск е оповестил решението си да спре доставките на комплекти за приемане на сателитен интернет "Старлинк" в Украйна, както и тяхното обслужване, ако американското военно ведомство не помогне за финансирането им, съобщава CNN. "Старлинк" се превърна в жизненоважен инструмент за украинската армия в бойни условия, при които липсва мобилна и интернет връзка и бе предоставена безплатно от Илон на третия ден от началото на войната в полза на Украйна. До днес страната е получила около 20 000 комплекта "Старлинк", по който повод основателят на SpaceX Мъск написа в "Туитър", че "операцията вече струва на компанията 80 милиона долара, като ще надхвърли 100 милиона до края на годината". Държавното финансиране е необходимо, ако Пентагона е на мнение, че системите Старлинк са необходими и трябва да продължат да работят в условията на войната във втората по големина държава в Европа - Украйна, категорични са Мъск и екипа му.  

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.