Следва

Есента ми е лято: на Хейли голото коремче на AMA

Raf Simons, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Рейв парти 

Runway преди 1 година

Четвъртък вечер - Raf Simons вечер. Дизайнерът отложи шоуто си миналия месец поради националния траур заради смъртта на кралица Елизабет II и организира шоуто си за Пролетта 2023 по време на Frieze, заедно с марки като Alexander McQueen. Повече от 1000 гости се събраха в Printworks, култовото парти място в Канада Уотър, югоизточен Лондон, където Симънс предизвика директно Berghain (прочутия нощен клуб в Берлин) за разкош!

Гостите се събират в огромното заведение около дълги черни барове и пият бира и коктейли от хартиени чаши. Точно преди началото на шоуто тези барове се превръщат в една дълга писта. Това не е първият път, в който гостите на шоу на Симънс са принудени да чупят вратове, гледайки нагоре. Той организира подобни представления във Флоренция, Ню Йорк, и в склад в Монтрьой, в източната част на Париж. Манията на дизайнера по мега-раменете и големите пропорции изглежда приключи. Вместо това има много изчистени линии, минималистични сака и поли, съчетани с ярки клинове в основни цветове. Гамата от комбинезони е направена от фини плетива, леки като бельо, прекрасно стоящи на торса.

Ролята на Саймънс като съвместен креативен директор в Prada му влиза под кожата и е ясно, че Миуча Прада влияе върху естетиката му - Prada, Miu Miu и Raf Simons все повече си приличат. Никога няма да не-разпознаем работата на Раф Симонс, макар и в топлкова по-семпла версия. Моделите крачат по издигнатия подиум с палта без ръкави в ярко червено или бледо синьо; класически двуредни палта, които Simons прави всеки сезон; мрежести тениски, памучни рокли, горнища без ръкави с графити, плод на сътрудничество с покойния белгийски художник Филип Ванденберг. Симънс казва в своите бележки, че работата на художника, макар и тъмна, винаги идва с проблясък на надежда, с фрази като "Да изпием морето и да танцуваме“. 


Година по-късно: размисли и страсти от Миуча Прада и Раф Симънс за модния им дует


Новият подход на Симънс „по-малкото е повече“ е новина за модния свят, толкова различен от предишните му изключително курирани и понякога свръхпродуцирани шоута. Сега той може да играе пред нов набор от по-стари и по-заможни клиенти, които го опознават от работата му в Prada, като същевременно остава верен на лоялните фенове, които го следваме от началото на 2000-те. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.