Следва

Първата ракета на Русия Данил Медведев стана татко

Истории от живота: Уенди Денг, от китайска сиромашия до американско богатство и как

Махнете за чао на бедността, преместете се от комунистически Китай в САЩ, станете муза на най-успешните бизнесмени в света и изградете шеметна кариера - използвайки примера на Уенди Денг, разказваме как да получите всичко с помощта на упорит труд, правилни връзки и способност да използвате слабостите на мъжете

 

Celebrities преди 1 година

Уенди Денг изглежда като жена, получила всичко от живота: състояние от няколко милиарда долара, известни съпрузи и любовници, и кръг от познати за завиждане. Нейните суров нрав и труден характер (нещо, заради което Уенди често е сравнявана с китайски дракон) са смекчени от естествената, типично азиатска красота, а репутацията на сърцеразбивачка не се свежда до тази на просто поддържана добре жена, защото Уенди има десетки успешно реализирани проекти, много печеливши инвестиции в глобални корпорации и няколко нелоши игрални филма.

Противоречивият характер на Уенди се оказва основния й коз при покоряването на куп недостъпни върхове. Тази жена знае идеално кога точно да изобрази ориенталско смирено подчинение и кога трескаво и без угризения да се впусне в атака, предизвиквайки възхищение. Какво всъщност е необходимо, за да заработи комплицираният ви характер във ваша полза, разказваме надолу.

От часа по английски право в Калифорния

Уенди Денг не е богата по рождение. Семейството й живее в малкия (по местните стандарти, разбира се) китайски град Дзинан със средномесечен доход от около двеста долара. Тогава бъдещата звезда на Манхатън се казва Венге Дън и учи в най-обикновено училище. Това са гладните 70-те: Китай бавно се промъква към своето „икономическо чудо“, но в онзи момент не може да предложи на гражданите си никакви удобства - семейство Дън, например, няма електричество вкъщи, нито топла вода. Но младата Венге, както си спомнят нейните приятели от училище, няма никакво намерение да живее по този начин: от детството си симпатичната малка китайка мечтае за луксозен живот, висок статус и - както мнозина тогава в Китай - свободна капиталистическа Америка.


Уенди Денг на партито на Fashion Group International; На бала на Института по костюми, 2017 г


Истории от живота: паричният и всякакъв възход на Мохамед бин Салман, кронпринцът на Саудитска Арабия


Момичето започва да „изработва“ билета за Щатите още в училище - безкрайни часове английски, никакви разходки с приятели, нито грам загубено време. В крайна сметка познаването на езика на "капиталистите" дава плод и когато богатото калифорнийско семейство Чери пристига в града, тя веднага, след като преди това е променила китайското си име на типично американското „Уенди”, доброволно става техен преводач.

По-късно, благодарение на фамилията Чери, 20-годишната Уенди ще се премести в Южна Калифорния, където в най-добрите традиции на Пепеляшка по американски ще си намери работа като сервитьорка, а след това ще отиде в Йейл (ще разкажем по-нататък как). Тя ще бъде страхотна студентка и, за разлика от много от големите умове сред състудентите си, ще направи блестяща кариера.

Мърдок, Блеър, Путин и другите мъже на Уенди

Много ентусиасти в преследване на американската мечта, се пробват за пробив в кариерата, ходейки буквално на глава - неистови усилия, денонощно бачкане, стрес. Уенди има друга концепция - тя решава да забогатее, използвайки за целта мъжките сърца. Известно е, че младата жена се мести в Щатите благодарение на усилията на г-жа Чери, която намира младата китайка за много мила, но с чийто съпруг Уенди усъвършенства английския си в различни хотели в Гуанджоу в продължение на една година. По-късно г-н Чери ще стане американски съпруг номер 1 на Уенди - благодарение на брачния документ тя получава зелена карта, от което пък идва и лекотата, с която се запознава на място с богатия бизнесмен Дейвид Улф, чието семейство щедро ще заплати студентството на чаровната китайка в Йейл.


Уенди и Мърдок за Vanity Fair

Йейл е трамплинът, от който новоизлюпената американка се прехвърля на стаж в Star TV в Хонг Конг, компания, която по-късно ще бъде купена от най-богатия медиен магнат, „краля на масмедиите“ Рупърт Мърдок. Абсолютно обсебена от идеята да стане най-важното момиче в Star TV, Уенди става безскрупулна. Макар че е обикновен стажант, момичето си позволява редовно да дава съвети на шефа си (в края на краищата, кой знае повече за бизнес климата в комунистически Китай от нея), с когото междувременно флиртува непрестанно в извънработно време. Получава й се. Уенди успява най-накрая да съблазни Мърдок, както в случая с първия си съпруг, за когото се цани като преводач. Романсът на Мърдок с напористата мис се развива толкова бързо, че за по-малко от година 68-годишният Рупърт прави на Уенди предложение за брак, допълнено от личен апартамент в Сохо и други недвижими имоти по света, както и яхтата "Утринно сияние" - Morning Glow (подарък на Рупърт за бившата му съпруга Анна), акции в компаниите му и прочие многомилиардни активи. 


Уенди Денг със съпруга Рупърт Мърдок на премиерата на Дървото на живота, филмов фестивал в Кан, 2011 г.

Но красивата съпруга на Рупърт ще се окаже доста по-скъпа от първоначалните калкулации:  само няколко седмици след сватбата "кралят на информацията" буквално се оказва подчинен на китайката, на нейните капризи, настроения, нагласи и пр. Любопитното е, че той никога не се оплаква от това. Бавачката на дъщерите на Мърдок си спомня как Уенди често крещи на доста по-зрелия си съпруг: заради бизнеса, заради наследството на децата или просто ей така. Но булката също така яростно защитава съпруга си: например по време на делото в британския парламент по обвиненията в подслушване на известни личности, организирано от вестника на Мърдок News of the World: в отговор на остра реплика, подхвърлена от някой в ​​залата срещу Рупърт, Уенди скача от мястото си в залата, заплашително размахвайки юмрук към противниците на съпруга си.


Семейство Мърдок в навечерието на показанията им по делото за подслушване на News Of the World

Що се отнася до кариерата й, бракът с Мърдок не убива предприемача в Уенди и скоро китайката, която вече е заявила на пресата, че тя не е, както твърдят, трофейна съпруга, стартира буквално един след друг крупни бизнес проекти: развива китайския клон на Star TV, помага за старта мрежата "My Space", продуцира два филма.


Истории от живота: Алла Илчун, миячката на чинии, която стана муза на Кристиан Диор


Проектите на амбициозната азиатка се раждат и развиват не без помощта на поредица красиви милиардери - основно приятели на съпруга й. Все пак Уенди, въпреки многобройните клюки, не е хваната с нито един от тях, следователно мистър Рупърт Мърдок е оставен спокойно да се гордее с умната си съпруга. Бракът им устоява 14 години. В края на сагата доказателства за изневяра на Уенди са предоставени на Мърдок от специално наети детективи: оказва се, че съпругата отдавна е луда по близкия приятел на съпруга и бивш британски премиер Тони Блеър. Разбира се, нито Уенди, нито Блеър признават връзката си, но съдейки по действията на Рупърт, който преди това доброволно затваря очи за безбройните флиртове на Уенди, този път е напълно наясно, че между любимата му и политика има нещо повече от приятелство.


Източници, близки до Рупърт Мърдок, твърдят, че именно слуховете за връзката на Уенди с бившия британски премиер Тони Блеър са сложили край на брака им. Бракът на Тони и Чери Блеър обаче не се повлиява от скандала. На снимката двойката пристига на службата от катедралата Сейнт Пол по повод десетата годишнина от терористичните атаки в Лондон на 7 юли 2005 г.

Така или иначе, разводът с човек като Мърдок дава на Уенди много повече от самия брак. Тя се добира до впечатляващо споразумение, осигурявайки дялове на двете си дъщери дори в неговия пребогат доверителен фонд. След слуховете за романса й с Блеър, на Уенди са приписани връзки с почти всички влиятелни политици - сред тях е и руският президент Владимир Путин (въпреки че по-късно, в интервю за американския Vogue, Уенди казва, че изобщо не познава руския лидер).


Руският лидер от своя страна изобщо не коментира приписвания му роман

Кралица на връзките

Както Уенди признава веднъж пред репортери: „За да привлечете вниманието на околните,  трябва да сте умни“. Действително китайката винаги е пределно умна, когато трябва да се запознае с правилните хора: така стигна до Йейл, след това до стажа при Мърдок, а чрез брака си с Рупърт става член на целия трансатлантически елит.

Известно е например, че благодарение на връзките на съпруга си тя се запознава с Иванка Тръмп, която вече се среща с бъдещия й съпруг Джаред Къшнър. След като двойката се разпадна на базата на религиозни различия, Денг е тази, който изиграва ролята на Купидон и „завежда” двойката на организиран от нея круиз с яхта. Известно време по-късно Иванка и Джаред се женят, а Уенди става любимата приятелка на семейството (Иванка дори кани приятелката си на встъпването в длъжност президент на САЩ на баща си Доналд).


Уенди Денг и Иванка Тръмп на бала на Института за костюми, 2016 г; Уенди на разходка с Даша Жукова, 31 май 2017 г

Денг много бързо се сприятелява и с вече бившата съпруга на Роман Абрамович, настояща на наследника на гръцки олигарси Ставрос Ниархос, Даша Жукова - двете дами дори имат съвместен арт проект, наречен Artsy. Така че, въпреки че Денг отрича да познава Владимир Путин, Уенди познава прекрасно семейството на едно от най-доверените лица на руския президент (четете още: Роман Абрамович, милиардер отникъде: кариера, жени, слухове и факти). 

Нататък нещата изглеждат различно - амбициозната лейди вече е в позиция околните да търсят нейното внимание, а не обратното. "Горката китайка“ отдавна не е това, което е като дете - богата, ефектна, значима и напълно освободена от всякакви притеснения, угризения или съмнения. През зимата на 2017 г. 53-годишната днес Уенди имаше афера с 21-годишния тогава модел Бертолд Захоран, като очевидно не става дума за материален интерес от страна на заможната мадам Денг. С което Уенди няма никакъв проблем, тя отдавна може да си позволи всичко.

More from View Sofia

Д-р Макдугъл: "Не захарта, а животинските продукти са бичът на диетата ни"

Food преди 2 години

Д-р Джон Макдугъл е лекар, експерт по хранене, автор на 12 бестселъра и основател на програмата "Макдугъл". Последната му книга "Най-здравословната диета на планетата“ подрива основите на здравословното хранене, такива каквито ги познаваме досега.Д-р Макдугъл споделя защо захарта не ни прави дебели и как трябва да ядем много нишесте, за да отслабваме... 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 10 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.