Следва

Преди и след: кралските стилисти, специализирани в "от пате - лебед"

Balenciaga и Adidas "разкарват" Кание Уест, скандалите им дойдоха в повече

Скандалното поведение на Кание Уест може да доведе до пълен игнор на рапъра в света на модната индустрия. Balenciaga, например, доскоро пръв приятел с Йе, определено се дистанцира, отървавайки се от всичко, което напомня за колаборациите им

Celebrities преди 1 година

Според NSS снимката от появата на Kanye на шоуто на Balenciaga Пролет 2023 е премахната както от уебсайта на марката, така и от портала Vogue Runway. Колаборацията Yeezy Gap Engineered by Balenciaga пък изчезна от уебсайта на марката. Освен това колекцията вече не се предлага от онлайн търговците на дребно MyTheresa, LuisaViaRoma и Farfetch. Все още няма официални изявления за прекратяване на сътрудничеството.

Беше въпрос на време Баленсиага да решат да направят нещо, да преразгледат отношенията си с Кание Уест, който от няколко седмици предизвиква полемики с поведението си, пишат колегите от НСС.

Първо, това беше тениска White Lives Matter, която Кание облече на шоуто на собствената си марка Yeezy в Париж, след това серия от изявления в Instagram  и Twitter, публикувани преди двете социални мрежи да блокират рапъра.

В статията се споменава, че творческият директор на Balenciaga Демна Гвасалия и Кание Уест имат „дългосрочна връзка“: рапърът, според публикацията, е редовен гост на първия ред от години и посланик, на когото „марката дължи част от своя търговски успех". Уест се описва като „другия съпруг“ на Демна, който описа връзката им като „много активен творчески обмен“ в интервю миналата година.


Причините колаборацията Yeezy/ GAP/ Balenciaga да е исторически момент в модата


Креативният директор на Balenciaga и Ye станаха особено близки през последните няколко години. Демна действаше като творчески директор на партитата по повод издаването на албума на Донда и обличаше различни модели - приятелките на Йе - отбелязва сайтът High Sobriety.


Демна Гвасалия и Кание Уест

Припомняме, че надписът върху тениската на Kanye „животът на белите има значение“ предизвика скандал: актът беше критикуван онлайн, рапърът бе осъден от много свои колеги и хиляди обикновени фенове. Музикантът изостри ситуацията, като каза, че движението Black Lives Matter за правата на чернокожите е обикновена измама. Освен това Кание беше съден от семейството на Джордж Флойд, чиято смърт бележи началото на движението: Уест каза, че Флойд е починал не поради полицейска бруталност , а в резултат на свръхдоза.

В социалните мрежи акаунтът на музиканта беше блокиран след поредица от публикации, възприети като антисемитски: по-специално рапърът обвини колегата си Шон Комбс, известен още като P. Diddy, че е подкрепен от някои "влиятелни евреи". След като акаунтите му бяха закрити, Кание заяви, че е „блокиран от еврейските медии“.

Adidas, също дългогодишен партньор на West, вече обяви решение за "преразглеждане на партньорството" след скандала с тениската в Париж. Рапърът отговори, като обвини спортната марка за „кражбата“ на негов дизайн, но по-късно, както обикновено, изтри поста.

Малко след това обществеността научи за стила на комуникация на Кание с ръководството на Adidas. В канала си в YouTube той публикува видео, показващо кадри от една от срещите. Там изпълнителят показва на смаяните топ мениджъри на марката порно клип на телефона си, въпреки че те го молят да спре. Оказа се, че Уест просто е видял някакви паралели в сюжета с отношенията между себе си и Adidas.

Концепцията на видеото е, че човекът е изневерил, а приятелката му казва: „Е, тогава ще сбъдна най-лошия ти кошмар“, вижда се как Кание описва сюжета на видеото на шокираните членове на екипа.

Когато музикантът получи критики за изцепките си, той започна да упреква обществеността, че никой не се е възмутил, когато бившата му съпруга Ким Кардашян не му е позволявала да вижда децата си. След развода си Ким и Кание, който беше диагностициран с биполярно разстройство преди няколко години, имат спорна връзка. Рапърът редовно отправя различни обвинения към бившата си съпруга и нейното семейство, освен това многократно обижда вече бившия й приятел Пийт Дейвидсън в социалните мрежи, публично го заплашви и дори го „погреба“ във видео. Ким Кардашян се притеснява да коментира поведението на бившия си съпруг, но определено също е предпочела да се дистанцира от него.

Що се отнася до модната индустрия, Кание отдавна има сложни отношения: той редовно обвинява различни марки или във фалшификации на негови творения, или в откровено плагиатство.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 23 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.