Следва

Как живее Анна Делви сега: интервю с момичето, което завлече с пари половината Ню Йорк

Преди и след: кралските стилисти, специализирани в "от пате - лебед"

Разказваме за най-впечатляващите кралски трансформации и реализиралите чудото стилисти. Всички те превърнаха обикновени човешки същества в неузнаваемо образцови принцеси, херцогини и графини

 

Celebrities преди 1 година

Не всички кралски булки са притежателки на безупречен вкус от самото начало на престоя си в двора. Нито херцогинята на Кеймбридж, нито графинята на Уесекс изглеждат в началото така, както изглеждат днес, вече щастливо омъжени по кралски. Стилът на покойната кралица Елизабет II също претърпява сериозна трансформация през 70-те й години на трона (четете още: Кралицата на 95! 5-те й модни тайни, с любезното съдействие на личната й гардеробиерка). Зад всички тези (хубави) промени стоят кралските стилисти, майстори в това да превърнат малко невзрачните момичета и жени в обожаеми модели на подражание. 


Херцогиня Катрин, 14 юни 2022 г.; Принцеса Юджини, 3 юни 2022 г.; Графиня Софи, 15 юни 2022 г

Особеността на работата на кралските стилисти е, че те трябва да вземат предвид не само външния вид на своите клиенти и техния вкус, но и много външни фактори, вариращи от особеностите на придворния дрескод и естеството на събитието до това как как ще изглежда ансамбълът в неговата цялост, къде точно ще се появи титулярът и какъв е политическият или социален контекст на изявата.

Стилистът на Елизабет II

Името на Анджела Кели се знае от всички, които се интересуват от живота на британската кралица. Тя работи с Нейно Величество повече от 20 години и не само влиза в кръга на доверените хора на монарха, но и става неин близък приятел. По време на локдауна Анджела трябваше да играе ролята на кралска фризьорка, което коства нерви както на нея, така и на суверена. Докато бе жива Елизабет, мисис Кели дори живееше в замъка Уиндзор, за да следи всеки ден за изрядния външен вид на монарха.


Елизабет II по време на посещение във Вашингтон, 14 май 1991 г


Елизабет II на сватбата в Кеймбридж, 29 април 2011 г


Коя е Анджела Кели, гардеробиерката-приятелка на Елизабет II?


Днес е трудно да си спомним, че някога стилът на Елизабет II е бил различен, но тя не винаги се е обличала в ярки костюми и съответните чифтове летни палта, комбинирани с класически рокли, с които днес се свързва образът на скоро отишлата си британска кралица. Анджела има собствена марка - Kelly & Pordum, която създава с дизайнера на костюмите Алисън Пордум. Марката създаваше и дрехи за Нейно Величество (четете още: Малките големи модни истории: единственият път, в който кралица Елизабет II присъства на модно ревю).


Елизабет II (облечена от Кели), Анна Уинтур и Анджела Кели на шоуто на Ричард Куин в Лондон, 20 февруари 2018 г.

Стилистката на монарха е написала няколко книги за работата по кралския гардероб, благодарение на които много любопитни подробности станват известни на широката публика. Авторката отбеляза, че си е осигурила кралското разрешение, преди да публикува произведенията си. 

Стилистите на графиня Софи

Трансформацията на графинята на Уесекс е бавна, но пък доста впечатляваща и дори драматична. Рецензенти забелязват, че с течение на времето в гардероба на „любимата снаха на кралицата“ се появява нова, много по-изтънчена елегантност: по-смели и модерни силуети заменят леко суховатите, макар и практични корпоративни дрехи. Преди брака си най-малкото дете на Елизабет II Софи носи предимно скучновати официални костюми и широки поли, които пиар специалистката предпочита докато е заета професионално с кариерата си на обикновена работеща жена. Сега съпругата на принц Едуард може да си позволи да се появи на публично място в грандиозен гащеризон от Emilia Wickstead, който не предизвиква никакви оплаквания, или лаконична рокля на Valentino, която изглежда много по-модерна от тоалетите на бившата херцогиня на Кеймбридж, днес принцеса на Уерс Катрин, например.


Софи от Уесекс на изложението за цветя в Челси, 20 май 2002 г.


Графинята на „Голямата вечеря“ в Уиндзор, 5 юни 2022 г.

Зад тези успехи стои, разбира се, топ  професионалист. The Mail on Sunday разкри тайната на графинята на Уесекс - тя използва услугите не на един, а на двама стилисти: нейната близка приятелка Джорджи Пинкъс и Пандора Делевин. Да, втората дама е майката на супермодела Кара Делевин. Пандора е работила като личен стилист в луксозния универсален магазин Selfridges.


Джорджи Пинкъс


Пандора Делевин

Известно е, че Джорджи е приятелка на Софи, откакто г-ца Рис-Джоунс се омъжи за най-малкия син на кралицата през 1999 г. Пинкус живее в Аскот, Бъркшир, недалеч от Багшот Парк, домът на семейство Уесекс. Тя е учила мода в Парижкия колеж по изкуствата, била е стилист на олимпийската плувкиня Ребека Адлингтън, управлявала е модна консултантска компания, а сега е учител по йога, освен другото.


Графинята на Уесекс в Аскот, юни 2001 г


Графиня Софи в първия ден на състезанието в Аскот, 14 юни 2022 г.

С течение на времето в гардероба на съпругата на най-малкия син на Нейно Величество няма и следа от неудобни шапки и старомодни тъкани. Но пък изобилстват издължените силуети (до средата на прасеца или макси), драпериите, цветния блок, метализираните тъкани, модерните аксесоари. Джорджи Пинкъс е човекът, насърчил снахата на кралицата да приеме по-бляскав външен вид. Пандора Делевин от своя страна помага на графинята да усъвършенства новия си стил, довеждайки го до идеала за кралска снаха без опции да стане кралица. 

Стилистите на принцеса Беатрис


Принцеса Беатрис и Дейв Кларк, 17 септември 2008 г


Принцеса Беатрис на служба в катедралата Св. Павел, 3 юни 2022 г.

Графиня Софи далеч не е единствената кралска особа, която търси професионална помощ, мечтаейки за трансформация. В дома на Уиндзор се извършва тиха модна революция, водена от талантливи стилисти. Напоследък наблюдателите отбелязаха положителни промени в гардероба на принцеса Беатрис, към която светът на модата преди не беше толкова приятелски настроен.


Оливия Бъкингам


Лейди Емили Комптън

Стилът на най-голямата дъщеря на херцога на Йорк се организира от лейди Емили Комптън и Оливия Бъкингам. Преди това принцесата се обърна към стилиста Чарли Андерсън, който помогна на Нейно Височество да подчертае достойнството на фигурата си след солидно отслабване през 2010-те. Е, когато стилното дуо Комптън и Бъкингам се зае с работата, внучката на кралицата започна да изглежда още по-добре. Емили е дъщеря на маркиза на Нортхамптъншир и третата му съпруга Роузи и е бивш редактор на списание Tatler. Тя основава консултантска фирма за стил, наречена Emily & Olivia с Оливия Бъкингам. 


Принцеса Беатрис в Аскот, 16 юни 2009 г


Принцеса Беатрис и нейният съпруг в Аскот, 15 юни 2022 г


Най-точният стилов удар на принцеса Беатрис дотук


След брак външният вид на принцеса Беатрис претърпява знакови промени. Нейно височество отново отслабва и днес се появява публично във все по-романтични тоалети, предпочитайки богати щампи и нюанси, които подчертават красивата й червена коса. Все по-често Беатрис предпочита нео-романтични рокли и флорални шарки, високи токчета, женствено оформена коса. 

Стилистът на принцеса Южени


Принцеса Юджини на сватбата в Кеймбридж, 29 април 2011 г


Принцеса Юджини на път за вкъщи от работа, 21 май 2019 г

Факт е, че преди известно време принцесите на Йорк бяха силно критикувани за начина си на обличане. Появата на сестрите на сватбата на техния братовчед принц Уилям се превърна в истинска пародия - внучките на кралицата буквално бяха смазани от искрен хейт (доколкото омразата може да е искрена). За щастие, тези времена са зад гърба ни и сега тоалетите на принцеса Юgekr редовно се възхваляват, а сватбената й рокля fj Peter Pilotto се смята за една от най-добрите сред кралските сватбени одеяния. 

И всичко това благодарение на Сара Прайс, възпитаничка на Fashion Institute of Technology в Ню Йорк, която работи с холивудския стилист Рейчъл Зоуи в американската модна къща Halston. Сега Сара живее в Нотинг Хил и е толкова търсена, че нейната компания, Style Tonic работи само с препоръки. На нея се приписва заслугата за представянето на Южени и Беатрис на изгряващи модни марки, като ги е научила да правят по-неочаквани и оригинални избори.


Сара Фъргюсън с дъщеря си Евгения на партито Marchesa, 22 март 2006 г.


Принцеса Юджини на служба в катедралата Св. Павел, 3 юни 2022 г.

Днес в гардероба на най-малката дъщеря на херцога на Йорк има много романтика, нотка модерност и приятно загатнат блясък. Това винаги са тоалети с добавен личен привкус, в които можете да надникнете и да забележите неочаквани детайли на кройката или свойствата на материята. Стилистите предпочитат да подчертават талията на Нейно Височество, използвайки наситени цветове, изискани материи и привличащи вниманието щампи. Най-подходящите възможни аксесоари също работят за модерността на визиите. Чудесна работа, без съмнение. 

Стилистите на херцогиня Катрин


Кейт Мидълтън в Ангълси, 24 февруари 2011 г


Катрин на възпоменателната служба за петата годишнина от пожара в Grenfell Tower, 14 юни 2022 г.

Отне години на стилистката Наташа Арчър, за да насочи херцогиня Кейт от стила на „милото и скромно“ момиче от съседната къща към нещо по-дръзко и модерно Полите с дължина до коляното, плътните блейзъри, нюд обувките и роклите със старомодни щампи на цветя постепенно бяха заменени с панталони с широки крачоли, блузи с яки от волани, както и с по-модерни щампи и закачливи обувки и прочие аксесоари.


Точно ПЕТ неща, които НЕ знаем за новата стилистка на Кейт Мидълтън


Въпреки това Кейт все още се смята за доста консервативна, като някои дори съзират несъзнателното копиране на гардероба на покойната кралица. Все пак именно Катрин, днес вече Принцеса на Уелс, е бъдещата кралица на Великобритания, вероятно е да допуснем, че тя отсега се стреми към една елегантна приглушеност, която хем да бъде разпознавана като "нейната", хем да дразни минимално критиците. 


Наташа Арчър


Вирджиния Чадуик-Хийли на сватбата в Кеймбридж

Твърди се, че херцогинята на Кеймбридж предпочита много „буквалното облекло“, което ясно отразява географската посока или темата на събитието, когато изпълнява кралски задължения. Катрин носи изумрудено зелено при посещенията си в Ирландия и брошки от кленови листа или шапки в Канада, за да сигнализира на обществеността, че се отнася сериозно към задълженията си.

Интересното е, че стилистът на херцогинята на Кеймбридж е омъжена за кралския фотограф Крис Джаксън. Наташа работи с Кейт, откакто стана част от кралското семейство през 2011 г., като й помага да избира модни артикули от Табита Уеб, Алесандра Рич и множество местни британски дизайнери, към които принцесата проявява голям интерес.


Кейт Мидълтън на сватбата на лейди Роуз Уиндзор и Джордж Гилман, 19 юли 2008 г.


Херцогинята на Кеймбридж на приема на генерал-губернатора на Бахамите, 25 март 2022 г.

Освен Арчър, бившият редактор на Vogue Вирджиния Чадуик-Хийли също е работила с бъдещата кралица. Тази мярка трябваше да се предприеме, когато Наташа излезе в отпуск по майчинство. Е, Вирджиния, която принадлежи към аристокрацията (баща й е 3-ти барон Страталмонд), е учила в същия университет като херцога и херцогинята на Кеймбридж, като също изучава история на изкуството. Чадуик-Хийли облече Катрин в блуза на Gucci с яка с панделка и чифт панталони с ръб и комбинира още няколко нетипични комплекта за херцогинята, за които дълго време се пишеше в пресата. 

Стилистът на Зара Тиндъл


Зара Филипс в Аскот, 17 юни 2003 г


Зара Тиндал на служба в катедралата Св. Павел, 3 юни 2022 г.

Олимпийската шампионка по конен спорт и внучка на кралицата Зара Тиндъл (родена Филипс) винаги се е чувствала най-удобно в панталони за езда и се е откроявала ярко от останалите Уиндзор на кралски събития. Ани Миал помага за оформянето на личния стил на дъщерята на принцеса Ан. От услугите й се е възползвала и снахата на Зара Отъм Филипс.

Известно е, че Ани Миал, австралийка, има опит в психологията и също така е била специалист по човешки ресурси. Днес стилистът таксува около £600 за първоначална сесия. Тя направи така, че Зара започна да избира добре дефинирани силуети и перфектно скроени елементи, които подчертават атлетичността и грацията на фигурата й. Това стана чрез тоалетите на дизайнери като Лора Грийн и Катрин Уокър.


Зара Филипс в кметството на Уиндзор в деня на сватбата на принц Чарлз, събота, 9 април 2005 г.


Зара Тиндал на Великденската служба, 17 април 2022 г

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.