Следва

Новите вежди на херцогинята или защо мислим, че Меган Маркъл има нов съветник по имиджа

Never: 8 смъртоносни грешки при дегримиране

100% сте ги допускали, 100% не ги допускайте никога повече 

Face преди 1 година

Как премахвате грима? На всеки се случва да не го прави както трябва. Много дълъг ден в офиса, вечеря навън и когато се върнем у дома, желанието да си махнем грима е нулево (а някои известни и прекрасно изглеждащи жени дори подкрепят това). Научихме обаче, че тези няколко минути, които посвещаваме на дегримиране вечер, са - без да преувеличаваме - спасението на кожата.

Спането с грим вреди, това е добре известно, но премахването на грима по лош начин със сигурност не помага на кожата да блести от здраве. И в такъв случай е наистина жалко да обезсмислим онези минути, които костват толкова много упоритост и постоянство, правейки го неправилно. Ето как хем да има смисъл, хем да ни е лесно, в 8 точки:

1. Памучни тампони за еднократна употреба - да, те са грешка, по две причини: памучните тампони са окей за кожата само ако са от най-високо качество, меки и деликатни, но луксозните памучни тампони не се намират толкова лесно на пазара и имат доста висока цена за секундната функция, която изпълняват. Втората причина е чисто екологична. Защо да създаваме толкова огромно количество отпадък, когато можем да се откажем от него? Заменяме обичайните еднократни памучни тампони за премахване на грим с такива за многократна употреба, които могат да се перат и използват отново и отново. Те съществуват от различни материи, включително бамбукови влакна, памук и микрофибър и са много приятни за ползване.

2. Мокри кърпички за премахване на грим - ужас. В ежедневната си грижа за кожата не трябва да използвате никакви кърпички за премахване на грим, защото те дразнят кожата много. Повечето от тях не са достатъчно напоени с продукта и следователно водят до по-голям натиск върху лицето и очите за премахване на грима, а и често са пропити със спирт, който изсушава. Позволяваме ги само по време на дълго пътуване в самолет, когато нямаме на разположение баня - и все пак предпочитаме мицеларната вода, която не иска изплакване. Проблемът със замърсяването на средата важи и тук.

3. Силно търкане - независимо дали премахвате грима от лицето или очите си, никога не трябва да използвате прекалено силен натиск и никога не трябва да търкате кожата. Върху лицето е за предпочитане да се използват леки и нежни движения в посока нагоре. Ако носите тежък грим и чувствате необходимостта да отделите повече енергия за премахването му, използвайте ръцете си, за да помасажирате хубаво дегримиращо масло за малко повече време. Към очите се отнасяме особено нежно и използваме само безименния пръст (който е най-слабо развит и има най-лек натиск), тъй като рискът от пречупване на миглите и раздразнение на околоочната зона е много голям.

4. Масло за премахване на очен грим - не е окей. Всяка зона на лицето иска свой продукт. Има специални препарати за премахване на грим за лице и други за очи. Има и универсални за всяка зона, но трябва да се внимава много с очите, особено ако продуктът е на маслена основа. Продължителната употреба, ден след ден, на масло за премахване на спирала, сенки и очна линия може да причини образуването на натрупване на мастна материя по протежение на линията на миглите, с последваща поява на дискомфорт като ечемик или халазион. В тази област винаги предпочитаме определен продукт без масло: мицеларна вода или мляко.

5. Агресивни или абразивни продукти - Деликатността не се отнася само до зоната около очите. Кожата на лицето също трябва да се третира с нежност. За да премахнем грима избираме деликатни продукти, които отстраняват грима леко и не съдържат агенти със скрабиращ ефект.

6. Неизмиване на лицето след премахване на грима - премахването на грима и почистването на лицето са две отделни стъпки, които трябва да се изпълняват една след друга. Нанасянето на препарати за премахване на грим винаги трябва да бъде последвано от почистване, не само за да остраним дегримиращия продукт, но и за почистим на кожата. Маслото за премахване на грим, например, има функция да разгражда грима, но не и да почиства кожата сама по себе си. Втората почистваща стъпка е измиване на лицето с продукт за типа кожа, който имаме.

7. Неглижиране хидролипидния слой на кожата - въпреки че деликатността е истинската тайна на премахването на грима, дори и най-леките жестове и продукти може да не зачитат напълно целостта на кожната бариера. Водата от чешмата също е съучастник, тъй като често е варовикова, което нарушава защитния хидролипиден слой на нашата кожа. Резултатът, който първоначално изглежда като чиста кожа без себум, има обратен ефект - кара кожата да произвежда още повече себум или я изсушава и разтяга още повече. За да избегнем това, веднага след 2-стъпковото почистване нанасяме тоник, есенция или хидратиращ серум преди крема за лице.

8. Забравяне контура на лицето - много често срещана грешка е да се изпуснат контурите на лицето, защото се притесняваме да не намокрим корените на косата и може би да развалим прическата си. Не бива. Това не само води до непълно премахване на грима, което оставя грим върху кожата, който след това може би ще се окаже на възглавницата, но води до натрупване на замърсявания точно по линията на косата, което задушава космените фоликули и води до пърхот.

More Face