Следва

Анджелина Джоли ще е Мария Калас

Бащата на Джефри Дамър ще съди Netflix: "шоуто романизира престъпленията на сина ми"

Бащата на Джефри Дамър, Лионел Дамър, 86, планира да съди Netflix. Услугата за стрийминг наскоро пусна 10-серийната игрална поредица за неговия син, Monster: The Jeffrey Dahmer Story, която моментално се превърна в хит

Celebrities преди 1 година

Според вестник The Sun бащата е недоволен, че създателите на сериала всъщност са романтизирали образа на Джефри, извършил действително кошмарни престъпления - между 1978 и 1991 г. той брутално убива 17 мъже и тийнейджъри.

В допълнение, създателите на филма не са се свързали с Лионел, докато са работили по шоуто, нито пък авторите на документалния филм на Netflix Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes, използвайки кадри на Джефри без разрешение.


Адът на Дамър: Ужасът да убиваш


Помощник на 86-годишния Лионел каза пред The ​​Sun, че новивъзникналият интерес към историята на сина му е докарал мъжа до нервен срив. След като документалните и игрални сериали са излъчени по Netflix, феновете на Джефри отново започват да окупират дома на Лионел, а eBay дори трябва  да забрани продажбата на костюми в стил Дамър за Хелоун, поради ужасяващата история, възкресена наново от шоубизнеса. 


Лионел Дамър

Според асистента на Лионел, представителите на Netflix не са били загрижени за благосъстоянието на бащата на един от най-известните убийци в света и са допуснали "хаос" около него. Самият Лионел смята, че цялата необходима информация за Джефри се съдържа в книгата му „Историята на бащата“, публикувана през 1994 г., а проектите на Netflix само „осветляват образа на сина му и привличат вниманието към подробности, които не са доказан факт."


Sweet Serial Killer: страховитото обяснение на астрологията за серийните убийци


Малко по-рано роднини на една от жертвите също критикуваха сериала за Дамър, заявявайки, че създателите на шоуто не са се свързвали с тях и не са преценили, че то може да ги травмира повторно, възкресявайки трудни епизоди от миналото им. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.