Следва

Hair Trend Report: Clavicut или прическата, която ни прави по-високи

Новите вежди на херцогинята или защо мислим, че Меган Маркъл има нов съветник по имиджа

От няколко седмици в Редакцията разсъждаваме върху промененото изражение на лицето на мисис Маркъл. Чудехме се какво "не е наред", докато установихме накрая, че става дума за може би най-важния елемент на лицето, когато говорим за изражение - веждите. Меган е променила нещата, със сигурност 

Celebrity beauty преди 1 година


2018г.

През юли, август и септември Меган Маркъл и принц Хари се появиха поне десетина пъти публично след известно отсъствие от социални и светски изяви. Двамата бяха на втората си кралска обиколка за популяризиране на Игрите на непобедимите и наградите One Young World, съответно в Манчестър и  Германия. Минаха и през Ню Йорк. Участваха редом до останалите членове на кралското семейство в програмата около погребението на Кралица Елизабет II. Веднага стана очевидно, че нещо много съществено в имиджа на херцогинята на Съсекс е променено - освен значително отслабнала, тя очевидно е внесла корекции и в рутината си за красота (вижте още: Меган Маркъл в малко сладникава сесия и чисто ново интервю).


Преди


Сега

Всъщност малката, но съществена промяна, която силно привлича погледите, е новата форма на веждите на Меган, която значително се различава от предишната. 

Очевидно търсен ефект, най-вече в посока повече яркост и изразителност на лицето и в частност на очите, новата форма на веждите на кралската снаха е факт. Ако погледнем снимките на Меган отпреди 2-3 години, ще забележим как веждите й изглеждат по-скоро естествени, отколкото специално оформени, дори сякаш умишлено неподредени и дори леко неподдържани. 

От съществената промяна сме склонни да мислим, че херцогинята е сменила стилиста си, което си личи и по начина й на обличане напоследък. Какво имахме преди? Началото на веждата бе най-ярката точка в рисунъка на веждовата дъга. Сега този рисунък е възможно най-мек, плавно преливащ към основните акценти: началото и самия край на дъгите (четете още: Халтер в светли тонове - Меган усилено работи за собствен почерк в стила). 


2018г.

Очевидно е, че на Меган Маркъл е била поставена задачата да отгледа веждите си в продължение на няколко дълги месеца, което да позволи на новия господар на имиджа й да промени радикално формата им. Постигнатата версия "а ла Одри Хепбърн" визуално подмладява и прави външния вид по-мек. Освен това е добре известно, че тънките и редки вежди са един от признаците на стареене. Постигнатата широка версия с повдигнат ъгъл „отваря“ погледа, изтънява лицето и акцентира върху стегнатия му овал. Има вероятност Меган да е прибегнала и до ламиниране на веждите -  ефектът трае около 6 седмици, но специално за вечерно излизане е може би най-добрият начин да направите веждите си възможно най-красиви (четете още: Формата на веждите: от перфектната арка на Нефертити до актуалното в Instagram). 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя