Следва

От архива: Editors' choice - Любимото ми начало

От архива на ViewSofia: Дим Дуков – за аксесоарите, цената на имиджа и някои лични неща. Поклон пред паметта му!

Дим Дуков е царят на метаморфозата. За добрата метаморфоза се изисква специфичен...

People of art преди 12 години

Той беше готин, уникален и страшно харизматичен! Преди 5 години разбрахме всичко това в едно интервю, което искаме да си припомним. Поклон пред паметта му!

Оригинална дата на публикация: 24.06.2007 г.

Дим Дуков е царят на метаморфозата. За добрата метаморфоза се изисква специфичен, рядък талант.

Шапка долу пред талантливите хора! За нас беше удоволствие да разпитаме подробно Дим за нещата, които са му важни. Много искрен, смел, откровен и доста разностранен – едно ведро интервю в редовната ни рубрика Face to face.

VS: Кажи първо за очилата – твоят неизменен аксесоар. Забелязвам, че залагаш на един и същ модел… Страшно ти стоят междувпрочем.
ДД: Да. Заради тези очила се отказах да си правя операция на очите. Исках да ходя в една клиника във Варна да ми махнат диоптрите. Но всички приятели, включително и майка ми, казаха, че без очилата просто няма да бъда аз. Моят имидж е моя идея. Сам избрах единствената марка, която нося – първата българска марка Kwiat. На мен много ми отива тяхната характерна форма…, а заради това целият парламент си смениха очилата. Те и досега носят Kwiat, защото са готини.

VS: А дрехите ти? Любима марка? В чужбина ли пазаруваш или намираш подходящи неща в БГ?
ДД:
Да ти кажа честно, не съм маниакален на тема дрехи, не си купувам скъпи дрехи! Даже много пари да имах, надали щях да се обличам много… Най-любимата ми марка за мъжки дрехи е Cavalli, 'щото са много гъзарски и яки, и стоят елегантно. Обаче, някак си душа не ми дава да дам за един outfit 5000 евро. Аз обичам неща, които на мен да ми прилягат и да са ми готини и да се чувствам комфортно. И колкото по-евтини, толкова по-добре.

VS: Коя ти е любимата дрешка или аксесоар?
ДД:
Единственото нещо, което обичам като аксесоар са часовниците – Cartier (показва китката си). Виж, за това мога да дам пари. Но това е единственото нещо, за което съм склонен да похарча повече. Ако трябва да бъда чистосърдечен има две марки, по които много си падам – Cartier и Bulgari.

VS: Mмм, добър вкус.
ДД:
Има готини модели на Patek Philippe. Но те не са ми по джоба, тъй като тяхната цена е от порядъка на 100 000 евро. За голямо съжаление.

VS: А шапките?
ДД:
Между другото аз никога не бях носил шапки. Съвсем случайно открих, че ми стоят добре може би преди една година. Най си падам по каскети. И вече, разбира се, имам 30 – всякакви форми и варианти цветове. Шапката не е нещо, по което полудявам. Падам си по обувки, но не съм много разточителен. В outfit-a не съм човек, който много се разпростира.

VS: Много ми хареса хотелът ти! Какво можеш да ни разкажеш по този повод?
ДД:
Аз имам два хотела.

VS: Знаем.
ДД:
Този, в който се намираме е със световни столици, а другият хотел е с български градове. Всички помещения са с различен дизайн, различни цветове... Дизайнът съм го правил аз. Архитектурата е правена от сестра ми, която е архитект, а интериорът е мое решение.

VS: Бутикови хотели в България има много малко.
ДД:
Виж сега. Аз като ги направих нямаше нито един. Сега вече като погледнеш в Internet Boutique hotels има адски много. Умират да ме копират. Какво да направя… гъзове! Както и gay-friendly … изведнъж всички станаха gay-friendly. Но е хубаво. Въвеждам някакви моди, които хората ги възприемат и това е яко.

VS: Ти си бизнесмен и ТВ водещ. Кое е по-доходоносно?
ДД:
В интерес на истината с бизнес се изкарват повече пари, отколкото от ТВ ..., за съжаление. Ако живеехме в Америка, например, като ТВ водещ по начина, по който работя сега, трябваше да бъда милионер. Но в България все още не е дошъл моментът.

VS: А тръпка ли ти е да водиш предаване?
ДД: О, да!

VS: Обичаш камерата?!
ДД: Да. Няма нищо по-сладко от това да те виждат хората и особено когато ти казват, че се справяш добре.

VS: По този повод те наричат българския Хауард Стърн.
ДД:
По-скоро бих искал Хауард Стърн да бъде американският Дим Дуков. Това е шега, разбира се. Аз никога не съм се сравнявал с някого. Аз съм си аз, сам по себе си и много бих искал да продължавам да бъда себе си. Това, че ме сравняват със Стърн за мен е голям комплимент, разбира се. Имаше един друг водещ навремето, който оприличи сам себе си на американския Джей Лено. Аз не бих искал да бъда толкова смел в мечтите си. Знам, че съм добър, че това, което правя, го правя добре, но да ти кажа честно, каквото и да правя, го правя добре.

VS: То се вижда, не е нескромно.
ДД:
Скромността не краси човека…

VS: Кажи ходи ли на концерта на Джордж Майкъл?
ДД:
Разбира се! В интерес на истината, това беше първият голям концерт в България, който аз посещавам. Това не ми е много по душа – да се редя на опашки, да влизам, да чакам, да пеят някакви подгряващи групи, пък след това нещо да се случва. Това не е моят типаж. При положение, че след това ще мога да го видя по телевизията, какъв е смисълът да ходя?! Но аз отидох, защото ми бяха подарили билет.

VS: В Circle of Faith ли беше?
ДД:
Дааааа!
Аз познавам Джордж Майкъл от преди 21 години, за голямо съжаление не успяхме да се видим сега, защото самолетът му закъсня заради бурята, след това трябваше да бърза да се вижда с президенти… Но, изключително съм впечатлен от това, което видях. Аз обичам професионалните неща и това което беше направено, беше брилянтно. Пеенето на живо, сцената, мултимедията – такава история няма. Който го е направил, просто… страшна история!

VS: Имаме информация и за туристическа агенция на Дим Дуков.
ДД:
Тази фирма е регистрирана преди 20 години в общи линии. Обаче аз съм леко немарлив. Агенцията се казва Spartacus travel. Междувременно, регистрирах в интернет пространството boutiquehotels.bg и по всяка вероятност ще задвижа този проект, който да предлага хотелиерски и rent-a-car услуги. Аз много разчитам на gay tourism–a. Той има почва у нас и е печеливш. Пoловината хора в тази държава са gay. Не говоря за педерасти, защото те са 90%, а за gay people. А и ставаме много интересна дестинация, не е виждана, а откакто сме и в ЕС доста се променят нещата – рязко се покачи интересът към България. Има хляб в това цялото нещо. Това, което забелязвам от работата си по хотелите е, че все повече хора се връщат. Което от своя страна означава, България им харесва. И то не говоря за тези, които идват и си купуват имоти, говоря за туристи, клиенти, които се връщат по 4-5 пъти на година. Това е показателно. И ние изкарваме мангизи. Аз изпращам моите клиенти по провинцията, но не в зимните и летни курорти, а на диви места.



VS: Все още има няколко неексплоатирани места…
ДД:
Аз ходих няколко пъти тази зима на Банско – това бетонно чудо. Същото се отнася и за Слънчев бряг. Ние се шегуваме с моите приятели, че Банско е зимният Слънчев бряг, а Слънчев бряг е лятното Банско. Подозирам, че ще стане същото като в Испания. Започнаха да строят страшно и накрая самите собственици си бутаха хотелите. защото разбраха, че по този начин няма да се получи.

VS: Знам, че хобито ти е да пушиш цигари..
ДД:
Да, много обичам.

VS: А нещо друго?!
ДД:
Пътувам. На мен интернет ми е животът. Аз си живея тук, това там ми е офисът и аз съм по цял ден едновременно вкъщи и в офиса. И ако случайно не гледам телевизия съм на компютъра. Безкрайно много си падам да пътувам. За съжаление не ми се отдава много. Ако имах възможност, бих пътувал през цялото време.

VS: А кое място навън те впечатли най-много?
ДД:
Карибите. Обичам вода и слънце. Тайланд е другото място, което харесвам, но не бих живял на остров. Ние бяхме Януари месец и местните разказаха как три години събират трупове…ами, не ми стана много мило. Възможността от цунами ме притеснява. Виж на Карибите, в Карибския басейн, това не може да се получи.

VS: Практичен си?
ДД: Ами да, аз съм Козирог, все пак. Другото място, което харесвам, е Южна Америка. Принципно обичам нецивилизовани места.

VS: А Сидни?
ДД:
Сидни е невероятен град, навремето ми беше леко скучен. Януари месец догодина ще ходя до там и ще видя сега през призмата на моите 43 години как ще ми се види.

VS: Колко време си живял там? 
ДД:
Пет години. Най-безумно красивото място, което съм виждал, категорично е Нова Зеландия. Обаче няма и по-скучно място от Нова Зеландия. Ад! Там единственото интересно нещо, което може да ти се случи е да те духат ветрове. Красиви хора, мъже, жени, високи, руси, красиви, хубави поддържани тела.

VS: Как се забавляваш?
ДД:
Навремето се забавлявах като излизах всяка вечер. Сега вече, от позицията на моите години, почвам да се изморявам и не мога да излизам всяка вечер, затова излизам през вечер. Разреждам ги. По всяка вероятност след 4-5 години ще излизам веднъж седмично. Моето забавление е да вечеряме с приятели и след това някой казва айде да отидем до Bukowski само за едно питие…и край. И се прибирам в 7 сутринта.

VS: Каква кухня харесваш? Какво обичаш да хапваш?
ДД:
Аз имам много лакомо око, иначе ям много малко.

VS: Поръчваш много?
ДД:
Винаги, дори и да не съм гладен. Аз поръчвам, хапвам малко и всички други го изяждат. Най-любимата ми кухня е японската и по-специално суши. За голямо съжаление в България нямаме добро суши. И затова, когато пътувам, първото нещо, което правя е да отида в суши ресторант.

VS: Дано ти се случва по-често. Изобщо продължавай да правиш нещата по своя уникален начин. Защото е успешен!
ДД: Благодаря ти много!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра