Следва

We love: Фийби Бриджърс за Teen Vogue <3

Ralph Lauren, Spring 2023 READY-TO-WEAR - за цялата рода!

Dreamy... 

Runway преди 1 година

През последните няколко години Ралф Лорън ни показа своя Ню Йорк - удивителното шоу за 50-годишнината в Сентръл парк, шоуто в кафенетата, представено в неговия магазин в горната част на града, луксозния вечерен клуб, който издигна близо до Уолстрийт и аферата с гостуването на миналия сезон в MoMA. Въпреки че не може да се отрече, че той е нюйоркчанин през цялото време, нищо не кара творческата му работа се съсредоточава локално.

И така, дизайнерът погледна по-надалеч за пролетта. По-специално към Южна Калифорния - шокиращо, за първи път той постави новата си колекция там. Можеше да отиде където пожелае, но Лорън избира библиотеката Хънтингтън, музей и ботаническа градина точно североизточно от Лос Анджелис, основана през 1919 г. от семейство индустриалци, натрупало богатството си от железопътни линии и недвижими имоти.

На фона на фасадата на музея в средиземноморски стил дизайнерът представи визията си на своите приятели от висшите ешелони на холивудския елит - Дженифър Лопес и Бен Афлек, Даян Кийтън, Лора Дърн, Джон Ледженд, Крис Пайн, Лили Колинс и Робин Райт, just to name a few. Той разумно подбира и контингент от създатели на съдържание като TikTok звездите Ноа Бек и Уизъм Кей. Меките шезлонги и коктейлите по здрач зададоха калифорнийски небрежен тон, майсторски куриран от Ралф.


Кафяво-бежовото семейство Сталоун на първи ред за Ralph Lauren


"Калифорния винаги е била земя на мечти и противоречия - скалисти брегове и червени залези“, казва той. Усеща се, че тези контрасти го очароват. "За първи път“, продължава той, "пренасям мечтата си да живея тук, споделяйки моите светове в преживяване, което възхвалява начин на живот, в който винаги съм вярвал - смесица от смелост и блясък, енергия и вдъхновение.“

В неговата дълга шест десетилетия кариера няма нищо в американската психика, на което Лорън да не е обърнала внимание по някакъв начин. И все пак Западът и неговите митове са особено очарователни (не напразно той има ранчо от 16 000 акра в Колорадо). Така че не е изненадващо, че дизайнерът намира начини да изтръгне нови прозрения от архетипи и кодове, които е изследвал преди.

Шоуто е открито с изчистен костюм в пшеничен цвят, носен с голяма каубойска шапка, западен колан и бижута в античен стил. Ефектът е уверен и сигурен - смесица от градско и грубо, от мъжествено и женствено. Следват прерийни рокли с флорални шарки, които се веят върху каубойски ботуши, добавяйки скромна нотка, а докато плетивата с ресни се превръщат в големи жилетки или поли, придаващи гравитация. Мъжете, междувременно, носят тъмни дънкови костюми, предизвикващи твърдото достойнство на "Гроздовете на гнева“ на Стайнбек, или пък изглеждат като любезни граничари от класически холивудски уестърн - моделите накланят шапки и намигат на публиката, докато минават...

Шоуто преминава през различни режими, от easy към alternative: прохладни плисирани панталони с лъскави бели ризи, изискани пуловери, вързани около врата, шорти за тенис, съчетани с кремавокафяв топ, блестящ златист сафари костюм, всички пропити с усещане за непринудена елегантност. След това се идва по-еклектичното, младежко усещане, типично Gen Z: мадрас пачуърк, смесен с изтупани спортни екипи, поло тениски върху бални рокли и майоти, носени с извиващи се найлонови дълги поли .

Лорън сякаш се отърсва от формалността на Източното крайбрежие, прегръщайки начина на живот на открито в Лос Анджелис. Това е по-свободна, по-фриволна колекция, която прилича на моментна снимка на широчината и разнообразието на идиома за американския стил (чудесният състав на различни възрасти и етноси помага да се разкаже тази история красиво). В деня след ревюто той навърши 83 години, а творческата искра в този човек все още е непоклатима. Когато той излезе за аплаузи, звучеше песента на Нийл Даймънд "I Am … I Said“:

“Well I’m New York City born and raised, But nowadays I’m lost between two shores L.A.’s fine, but it ain't home New York’s home, but it ain't mine no more …” 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.