Следва

She is all that: супер Риана на червения килим

Липофилингът: ползи и капани

Какво трябва да знаем, преди да си направим липофилинг

Health преди 1 година

Процедурата липофилинг (от англ. lipofilling - „изпълване с мазнини“) е предназначена за коригиране на контурите на тялото и лицето.

С помощта на липофилинг можете да увеличите гърдите или задните части, да „нарисувате“ коремната преса, да оформите скулите и да се отървете от хлътванията под очите. Специално техниката Nanofat включва разделянето на клетките на много малки частици и равномерното им инжектиране по лицето, за да се стимулира обновяването на кожата и да се подобри нейното качество.

По време на липофилинга подкожната мазнина се изпомпва от тези области, където е в излишък (например в областта на бедрата), обработва се и се почиства и след това се инжектира в зоната, където трябва да се създаде допълнителен обем. Следователно процедурата има и алтернативно име - "липотрансфер", тоест, прехвърляне на мазнини.

Смята се, че липофилингът е по-безопасен от пълнителите, ботокса и имплантите, тъй като се използват собствените тъкани на пациента, което намалява риска от отхвърляне и усложнения. В допълнение, процедурата има доста бърз и лесен период на възстановяване. Наистина, липофилингът има толкова много предимства, че недостатъците често се забравят. Те обаче са налице и пациентът трябва да знае за тях, преди да се реши на тази манипулация.

Резултатът от липофилинга не е вечен

Мастните клетки не са силиконов имплант, който при много добър късмет може да живее с вас през целия ви живот. При използването на собствени тъкани на пациента, въпреки че това е основното  предимство на липофилинга, трябва да се има предвид, че подкожната мазнина постепенно атрофира с възрастта и рано или късно вашите идеални задни части или "кубчета" на пресата ще загубят идеалната си форма. Във всеки случай обаче липофилингът значително подобрява качеството и структурата на кожата в областта на инжектиране.

Далеч не всичката въведена мастна тъкан се абсорбира

Тялото е сложен саморегулиращ се механизъм и е невъзможно да се повлияе на това колко от инжектираните мастни клетки ще реши да задържи. Приблизително 30–70% от общия обем на инжектираната тъкан се вкоренява стабилно в тялото. В различните зони чувствителността е различна, зависи от характеристиките на организма като цяло и от състоянието на кръвоносните съдове в конкретна зона (четете още: FasciaBlaster: край на целулита срещу 139 долара и малко мъка).

Смята се, че клетките в задните части се вкореняват най-добре. Следователно веднага след процедурата може да има усещане за хиперкорекция, мястото на инжектиране може да изглежда твърде изпъкнало. Но не трябва да се страхувате: при изчисляване на обема на мастната тъкан хирурзите трябва да вземат предвид, че някои от клетките няма да се вкоренят. Излишният обем ще се коригира от само себе си през първия месец след процедурата. Отхвърлените клетки ще бъдат отстранени от тялото по естествен път без допълнителна тежест за здравето.

Ще трябва да следите внимателно диетата и физическите тренировки

Ако след липосукция пациентът трябва да контролира теглото си и да предотврати увеличаването му, тогава след липофилинг, напротив, не трябва да отслабвате. Балансираната диета без калориен дефицит е важна, особено през първите няколко месеца след процедурата. В случай на липса на енергия отвън, тялото ще започне да изгаря нови, все още не напълно свикнали с новата си роля мастни клетки. Също така е важно да се спазва адекватен спортен режим, като се вземе предвид извършената процедура, когато се съставя тренировъчен план. Най-малкото ще бъде странно да правите упражнения за изгаряне на мастната тъкан на задните части, ако наскоро сте я инжектирали там (четете още: Beauty ужас: нечовешките процедури на миналия век).

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.