Следва

Изложба Живопис и награда за млади художници

Два дни до старта на Big Brother

Big Brother с участието на семейства ще се проведе в България с начало 22 март от 20 часа по Нова Телевизия..

Events преди 14 години

Big Brother с участието на семейства ще се проведе в България с начало 22 март от 20 часа по Нова Телевизия. Лицензодателите от „Ендемол” прогнозират, че успехът на сезона в България би могъл да даде нови насоки на формата по света.

Българският Big Brother е дал на света и любовната история на Миро и Елена, която е най-копираната в чуждите риалити предавания.

За първи път в световната история на телевизията ще бъде проведен подобен мащабен, социален експеримент. В този сезон на риалити предаването ще разберем какво липсва на българското семейство.

В сайт-а на предаването всяко едно българско семейство ще може да се оприличи с едно от семействата, които са в къщата. Какво ще се случи с затворените семейства, дали ще имат тайни мисии още от първия ден, ще разберем от Ники Кънчев на 22 март от 20 часа по Нова Телевизия.

Кратка история за първите неща в Биг брадър:

Първото издание на “Big Brother” се появява в Холандия през 1999 година. Оттогава предаването се превръща в световноизвестна сензация, като изненадва публиката с вариации и нововъведения във всички издания. В България за пръв път ставаме зрители на феномена „Big Brother” през 2004 година в ефира на Нова телевизия. От този момент нататък това e една от най-успешните телевизионни продукции.

Всяка страна прави свои промени във формата. Първият сезон на „Big Brother” с тийнейджъри е бил във Филипините. В него са взели участие 12 деца между 16 и 18 години, но има и няколко изключения с участници на 15 годишна възраст. „Big Brother Teen” е проведен по време на лятната ваканция, за да позволи на повече деца да участват. Поради големия брой желаещи (над 15 000), тийнейджърите във втория сезон се увеличават на 14.

В Гърция за първи път се провежда „Big mother”. Според условията на този формат съквартирантите трябва да съжителстват заедно със своите майки.

В третия сезон на Big Brother във Филипините са построени две къщи за участниците. В продължение на една седмица съквартирантите от едната къща не предполагат за съществуването на другата. В Бразилия реализират нестандартната идея да построят стъклена къща в средата на Mall в Рио Де Жaнейро.

В американския Big Brother за първи път участват близнаци. След това в третия сезон на нашето издание тризначките Вяра, Надежда и Любов имат специална мисия, която цели да заблуди съквартирантите.

Celebrity Big Brother за първи път в света е излъчен в Холандия. Във Великобритания първият сезон на Big Brother с известни личности стартира през 2001 година. Всички сезони на Celebrity Big Brother са с благотворителна насоченост.

За първи път през 2009 година в България VIP Brother е със социална насоченост. По време на престоя си в Къщата известните съквартиранти изпълняват мисии с благотворителна кауза. Събраните средства са над 2 милиона лева и те са разпределени по осем благотворителни каузи.

22 март понеделник 20 00 часа Нова ТВ

А в неделя вечерта очаквай специален репортаж директно от къщата на Big Brother Family.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?