Следва

С вкус на кино: 7 ресторанта, приютили велики филмови сцени

Обещаваме на Spare гигантски пазарен успех - Хари кръсти автобиографията си "Резервен"

Братът на принц Уилям се "озаглави" "резерва", давайки да се разбере, че съдбата му е да е винаги встрани, излишен. Анализираме първите подробности и как те са свързани със старата английска поговорка Heir and Spare

 

Celebrities преди 1 година

Днес, 27 октомври, излезе сензационната корица на автобиографичните мемоари на принц Хари, които ще бъдат публикувани на 10 януари 2023 г. На снимката читателите виждат херцога в анфас: кадърът е направен от Рамона Розалес, личният фотограф на семейство Съсекс, която стана автор и на снимките на Меган Маркъл за Variety.

Що се отнася до заглавието на книгата, Хари и неговите издатели са решили лаконично да поставят на корицата думата "Spare" (от англ. резервен), която всъщност се корени в стара английска поговорка. Става дума за фразата Heir and Spare („наследник и резервен“), която е въведена в практиката на британското наследство като термин. Според популярния израз, вид поговорка, короната винаги трябва да има пръв и безпрекословен наследник и евентуало брат/сестра, които могат да поемат властта в случай на смърт на по-възрастния. Исторически това позволява на монарсите да оставят властта в ръцете на една династия, гарантирайки стабилността и благосъстоянието на короната.


Новият портрет на краля, кралицата, принца и принцесата + два на Меган и Хари


Парадоксът е, че принц Хари престана да бъде „резервен“ в момента на раждането на първото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън - принц Джордж, защото сега принцеса Шарлот е по същество резервата. Именно тя е наследник на трона в случай на нещастие с Джордж, първородният син на Уилям и Кейт, който пък е втори в редицата за наследяване на трона след баща си, и докато се роди собственото му първо дете. 

Вероятно това заглавие на книгата е избрано, за да напомня на читателите за ролята на принц Хари - той остава наследник, макар и не "първа резерва". Историята помни, че твърде голям брой претенденти за британския трон довеждат до Войната на розите (1455 - 1485), което си е исторически факт, на който също би могъл да се е позовал херцогът на Съсекс, избирайки името на мемоарите си. 


Меган Маркъл и принц Хари бесни от решението на краля за титлите на децата им


Що се отнася до слогана, издателите решават да изведат на преден план фразата „Неговите думи. Неговата история”, което напълно олицетворява изданието като мемоари, и то на реален принц. В книгата разказът ще върви от първо лице, освен това всички субективни оценки на различни ситуации също ще са лично на херцога (четете още: Роклята на отмъщението: първата поява на Меган в Америка се оказа проблем, не само заради деколтето).

Маркъс Доул, изпълнителен директор на Penguin Random House, обяви, че мемоарите на принц Хари ще съдържат най-откровени подробности от живота на кралското семейство. Съобщава се, че книгата ще бъде достъпна в печатна и аудио версия, а дублажът е направен от самия херцог.

В мрежата се появиха и първите коментари на критици от британския шоубизнес. Видният водещ Пиърс Морган нарече книгата „глупости“ и „моли принц Чарлз да успокои ексцентричния си син“. Бившият кралски кореспондент на BBC Питър Хънт също коментира заглавието с фразата: „Силата и патосът на една дума“.

Очакваме Януари 2023-та, предвиждаме чутовен скандал. По кралски, разбира се, но скандал.  

More from View Sofia

Още в подкрепа на тезата, че дъщерята на Моника Белучи е новото голямо име в модата

Celebrities преди 10 месеца

Надали има човек по света, който да не познава миловидната Дева - момичето на мама Моника Белучи и татко Венсан Касел. Тя крачи стремително към върховете на модата, снима сесия след сесия и реклама след реклама и, макар и само на 18, е отличен пример, че непо-бебетата се оправят прекрасно, с или без непосредствената помощ на звездните си родители

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.