Следва

Есента с марката Lasocki обещава да бъде класическа и удобна

И коланът като палтото: как изглеждат най-модерните палта с косъм на Зима 2022

Антистрес гардероб

All fashion преди 1 година


Saint Laurent

Няма съмнение относно терапевтичните възможности на пазаруването: кой от нас не е пазарувал поне веднъж в живота си, за да облекчи безпокойството и стреса? Друго нещо е, че когато се злоупотребява, подобни натрапчиви покупки не само удрят бюджета, но и се превръщат в лош навик. Това не означава, че модата не е в състояние да ни помогне да се чувстваме по-добре. Доказателство за това са редицата есенно-зимни колекции, в които преобладава еко козината.

В ревютата за сезона видяхме и палта, и „кожуси“ във всички нюанси – от естествени до пастелно-бонбонени – от онези марки, които никога не са се специализирали в кожухарството и не са имали кожени и кожени изделия в ДНК-то си. Тенденцията обаче е доста предвидима. На фона на всички световни конфликти и катаклизми човек иска да се заобиколи с комфорт колкото е възможно повече - и какво, ако не мека, приятна на допир изкуствена кожа, може да направи това по-добре? Показателно е, че най-успешните и запомнящи се модели на подиума, до един, бяха с миди или макси дължини: сякаш ни се предлага да се увием в пухкав уютен пашкул за следващите месеци, който ще стопли, предпази от лошото време и същевременно ще изпълни чудна антистрес функция (четете още: Прави като кюнец или в цвят: как изглеждат най-модерните дънки за Есен 2022).


Кейт Мос на шоуто на Saint Laurent пролет-лято 2023 г


Тина Кунаки на шоуто на Stella McCartney пролет-лято 2023 г

Можете да носите кожени палта не само като гостите на последното шоу на Saint Laurent - с тънки чорапогащници, мини поли и рокли и главозамайващи стилети. Печеливша и практична опция ни демонстрира шоуто на Коперни (Coperni) - с високи ботуши с остър нос. Ако искате да си поиграете с тенденцията „естетика на старите пари“, допълнете комбинацията с класически „мъжки“ костюм и масивни бижута, а за по-комфортна и топла визия ги сменете с кожени панталони и топъл пуловер (четете още: Доземи: как изглеждат най-модерните палта за Есен 2022).

Важен детайл, който отличава актуалните модели, е подчертаната талия. За тази цел можете да използвате колан (също задължително „космат“) или дори раница, както предлага Алесандро Микеле в Gucci. Красива, еко, скъпа тенденция за чудно есенно спокойствие и уют.  


Coperni


Yuhan Wang


Gucci


Stella McCartney


Michael Kors


Dolce & Gabbana

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.