Следва

Парчетата от империята Red Bull - при кого и защо след кончината на основателя

Преглът: 6 чая при възпаленото гърло

Тези 6 чая са вълшебство, особено ако в сезона на простудите преглъщането през семица е проблем

 

Health преди 1 година

В студения сезон лесно настиваме, от което веднага страда гърлото. Без да омаловажаваме традиционната медицина и нейните средства, чаша (или по-добре няколко) топъл чай ще помогне както нищо друго за облекчаване на симптомите на сезонната инфекция: първо, той успокоява и овлажнява раздразненото гърло, и облекчава болката и подуването, и второ, много чайове и билкови смеси съдържат голямо количество антиоксиданти, които помагат в борбата с вирусите и възпаленията. Ето кои чайове са най-ефективни при настинки >>> 

Чай от корен от Женско биле

Тази напитка има антивирусни и антимикробни свойства и е чудесна срещу настинки и болки в гърлото. Коренът от Женско биле обаче има специфичен вкус, който не всеки ще хареса и може да бъде токсичен в големи количества – имайте това предвид.


Най-добрата диета за Зима 2022, Скандинавската!


Чай от лайка

Лайката също има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Чаят от цветовете му намалява отока и лекува раздразненото гърло. Тази напитка е и естествен спазмолитик, помагащ за облекчаване на кашлицата.

Зелен чай

Листата на зеления чай са с високо съдържание на антиоксиданти и витамин С, естествени помощници в борбата с вируси и инфекции. Топъл зелен чай може не само да се пие, но и да се използва като запарка за гаргара.


Не, за съжаление, водата с лимон не ускорява метаболизма


Ментов чай

Ментата е ефективен деконгестант. Можете просто да сварите листата му като отделна напитка или да го добавите към зеления чай, засилвайки лечебния му ефект.

Черен чай

Обикновеният черен чай съдържа съединения, наречени танини, които намаляват възпалението и облекчават болките в гърлото. Както при зеления чай, тази напитка (топла или стайна температура) може да се използва и за гаргара.

Чай от корен от джинджифил

Коренът от джинджифил се бори с бактериите и инфекциите, а също така помага за понижаване на телесната температура и треската. За да засилите антиоксидантния ефект, можете да добавите резен лимон и / или щипка канела към напитката.  

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.