Следва

За бъдещи кралски снахи: безумно вкусната паста с четири съставки на Меган Маркъл

Илон фалира Twitter

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск призна, че наскоро придобитата от него компания Twitter може да фалира, ако приходите не покриват разходите, съобщи Bloomberg 

Celebrities преди 1 година

Според изданието Илон Мъск е казал на служителите си, че компанията може да се сблъска с "изтичане на средства от няколко милиарда долара" още през следващата година.

В тази връзка Мъск е инструктирал подчинените си да ускорят процеса на въвеждане на платени продукти в платформата.

Някои източници на Bloomberg обаче смятат, че това не означава, че компанията е в затруднение, по-скоро това са характеристики на стила на управление на Мъск. Според тях милиардерът и преди е използвал подобни методи, за да мотивира служителите си.

След закупуването на Twitter Илон Мъск обяви, че иска да създаде отворена платформа за дискусии без цензура и предприе няколко решителни действия: отстрани висшия мениджмънт, сам ръководи компанията, уволни почти половината състав. Освен това обяви въвеждането на платена регистрация за потребителите на социалната мрежа, което предизвика негативна реакция. По неговите думи, крайно време е ползването на социалната мрежа да стане платено, като се въведе лимит на безплатното присъствие в платформата.

След действията на Мъск повече от милион потребители напуснаха социалната мрежа. Някои известни личности, включително моделът Джиджи Хадид, също обявиха, че са изтрили своите акаунти. След като заяви това, Хадид публикува анонс от съветника по човешките права Шанън Радж Сингх, който заяви, че всички хора, отговарящи за човешките права, са уволнени от Twitter. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 6 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.