Следва

Mega влюбени в Xiaomi 12T

За бъдещи кралски снахи: безумно вкусната паста с четири съставки на Меган Маркъл

Това ястие с ригатони е нежно и вкусно. Съблазнява и вегетарианци, и месоядни. За да го приготвим нямаме нужда от сметана или сос, а списъкът със съставки е символичен. Less is more е секси! 

 

Food преди 1 година

Пастата е популярно ястие. Поръчва се в ресторанти и се приготвя у дома, като се акцентира върху традициите на италианската кухня. Имаме прекрасна рецепта за най-деликатната паста, която може да изглежда кремообразна и доста калорична, но всъщност е просто зеленчуково ястие в бульон. Поглезете се с това лесно за приготвяне лакомство, което е подходящо и за вегетарианци. Идеята му обаче е да впечатли и месоядните. Ключът е да оставите тиквичките да омекнат, като предвидите достатъчно време да се сварят. Отделете (поне) четири часа. Ако ви се сторят твърде дълго време, припомнете си, че именно това е рецептата, която Меган готви на принц Хари, докато са само гаджета  >>>

Трябват ви:

  • 340 г паста ригатони
  • пет тиквички (нарязани)
  • супена лъжица зехтин
  • половин чаша вода
  • едно кубче бульон

Загрейте зехтина в тенджера на среден огън. В купа се разбъркват нарязаните тиквички, половин чаша вода и кубчето бульон и сместа се подправя на вкус, след което се добавя към загретия зехтин. Покрийте съда и оставете дресинга за паста да къкри на много слаб огън в продължение на четири часа, като сместа се разбърква редовно. В резултат на обработката тиквичките трябва почти да се разпаднат.

Когато сосът е почти готов, започнете да варите пастата. Сварете ригатоните в отделна тенджера, като поставите макароните във вряща вода. Сварете според инструкциите. Не забравяйте да отцедите водата, преди да смесите ригатоните със соса. Поръсете по желание с пармезан. Готово! 

Въпреки популярността на пастата, това ястие практически не се яде в аристократичните кръгове. Кралските експерти обясняват това с факта, че в английския двор например има негласно правило да се ограничава присъствието на въглехидрати на трапезата, когато е възможно, така че нишестеният ориз, картофите и тестените изделия рядко се използват от придворните готвачи. Освен това не е лесно да се яде паста с финес, което може да бъде проблем при един прием.

Известно е обаче, че пастата се готви редовно в Кеймбридж, като всички членове на семейството участват в готвенето. Е, конкретно пастата с тиквички е характерното ястие на херцогиня Меган, което нейните фенове многократно припомнят. Преди сватбата с принца актрисата каза, че макар да не е много здравословно, тя е „секси“ ястие. Още през 2018 г. г-жа Маркъл каза пред Delish, че вегетарианската версия на традиционната рецепта за паста болонезе е вдъхновена от един от нейните приятели. „Сосът става толкова кремообразен, че можете да се закълнете, че има тонове масло в него, но това са само тиквички, вода и малко бульон“, каза тогава тя.

Приятна Меган паста, единствено внимавайте с огъня!

More Food