Следва

Големите любовни истории: Рон ДеСантис и Кейси

Кандидатът за президент 2024 Доналд Тръмп: "Завръщането на Америка започва сега"

Бившият американски президент Доналд Тръмп официално обяви кандидатурата си за Белия дом за изборите през 2024 година

Celebrities преди 1 година

Пред симпатизанти в имението си в Мар-а-лаго в Палм бийч, Флорида, той каза, че "завръщането на Америка започва сега".

Тръмп обяви кандидатурата си за президент на 15 ноември, седмица след като Републиканската партия се представи по-слабо от очакваното на междинните избори за двете камари на Конгреса. Много от подкрепените от него кандидати загубиха.

Тръмп отхвърли критиките, че личността му е отблъснала избиратели от подкрепените от него кандидати и се фокусира върху победителите. Той приветства републиканската победа в Камарата на представителите, където партията достигна необходимите за мнозинство 212 места.

Доналд Тръмп спечели президентските избори през 2016 година срещу кандидатката на Демократическата партия Хилъри Клинтън, но през 2020 не успя - президент стана Джо Байдън.

"За да направя Америка велика и славна отново, тази вечер обявявам кандидатурата си за президент на Съединените щати, каза Тръмп пред няколкостотин привърженици, членове на клуба и репортери. - Кандидатирам се, защото светът все още не е видял истинската слава, която тази нация може да представлява".

Тръмп каза още, че по време на мандата си е направил южната граница сигурна, прекратил е несправедливи търговски споразумения и е защитил американците от терористични атаки, а през цялото време инфлацията и безработицата са били ниски, акциите - на печалба, а цените на горивата - устойчиво ниски.

Той обеща "да се бие както никой не се е бил" от този момент до деня на изборите през ноември 2024 г. В отлична форма, мистър Тръмп, който наскоро заведе до олтара най-малката си дъщеряТифани, бе придружен в момента на обявяването на кондидатурата си от красивата си съпруга Мелания

През 2020 година Тръмп изгуби изборите, но отказа да признае поражението, твърдейки, че е налице изборна измама. Официални лица на федерално и щатско равнище, както и назначеният от Тръмп главен прокурор казаха обаче, че няма достоверни доказателства за измама на изборите.

Президентът Тръмп е първият държавен глава, подлаган два пъти на процедура по импийчмънт. Вторият път беше в самия край на мандата му, след като негови привърженици нахлуха в Конгреса във Вашингтон на 6 януари 2021 г., за да попречат на мирното предаване на властта.

Президентът Джо Байдън реагира на новината за кандидатурата на Тръмп с думите "Тръмп провали Америка" (вижте още: Мелания Тръмп vs Джил Байдън: по какво си приличат и по какво се различават двете Първи дами на САЩ). 

More Celebrities