Следва

Хероиновият шик се завръща, модата си иска кльощавостта

С качулка, с колан, тънки като лист и още: как изглеждат най-модерните пухенки на Есен 2022

Загрявка със стил

All fashion преди 1 година

Има нещо обещаващо загряващо в пухените якета, което нито една друга зимна дреха не може да осигури - нито дълго доземи палто, нито пелерина, дебела като ямурлук, нито кожух. В обгръщащата пухкава мекота на якетата с пух има сигурност, стабилност и чувство за пълна подкрепа при минусови температури, но има и много стилови възможности, въпреки че якетата като общ моден сегмент не са лесни за комбиниране. Съответно, когато избираме топло яке, се опитваме да се съсредоточим не само върху основната му „затопляща“ функция, но и върху текущите тенденции, защото дори и в обемно топло вързопче все пак държим да изглеждаме добре. За радост, и този, както и в последните няколко сезона, дизайнерите определено отдават дължимото на топлата пухенка, първо, оставяйки я категорично на мода, и, второ, правейки я да изглежда супер секси, интересна, необичайна дреха, далеч от най-непосредствената й функция. 

С качулка

В студа облеклото с качулка придобива съвсем ново значение: в този случай качулката работи както като декорация, така и като функционален елемент. Тази есен дори топовете и вечерните рокли са с качулки, но топлите якета остават най-традиционният приют за този елемент. Такова яке не само топли, но заменя шапката и предпазва от всичко неблагоприятно наоколо ни. 

Късо и право

Сред фаворитите този сезон са късите пухени якета - идеални за умерено студено време и в неограничено предлагане. Чудни с всичко - от широки панталони и деним през копринени поли и рокли чак до много модерните памучни долнища. 

Като одеало

Най-доброто бягство от екстремните студове е не просто удълженото пухено яке, но и дарено с достатъчен обем. Разбира се, говорим за пухеното яке, взаимствано от одеалата. Това връхно облекло отдавна е обичано от всички, защото не само топли перфектно, но и е в състояние да ни обгърне с емоционалния комфорт, толкова необходим през зимата.

С колан

Сред очевидните предимства на пухените якета с колан е способността да се поддържат пропорциите на силуета, благодарение на акцента върху талията. Коланът обаче има и по-утилитарна функция: позволява на пухеното яке да затопли по-добре. Така че, както от гледна точка на естетика, така и от гледна точка на практика, такъв модел ще бъде един от изключително добрите избори този сезон. Да, и през пролетта в нашия климат определено ще бъде полезно.

Тънка дълга пухенка

През последните години технологиите за производство на дрехи напреднаха толкова много, че днес едно наистина топло пухено яке изобщо не трябва да е обемно. Много марки вадят доста тънки модели, в които е напълно възможно да се оцелее и при минус трийсет. Така че, ако търсите по-топла, но елегантна алтернатива на любимото си вълнено палто, този избор е за вас.

More All fashion