Следва

Nespresso събира Джордж Клуни и Жан Дюжарден на екран в нова екшън-комедия реклама

Бела, Емили, Ашли отправят „Любовно послание към музата“ за календара на Pirelli 2023

Иумителни първи кадри от новия календар на Pirelli 

Celebrities преди 1 година

Този път автор е фотографът Ема Съмъртън, а темата на снимките е „Любовно послание към музата“. В седем снимки, публикувани в социалните мрежи на Pirelli, можете да разпознаете Бела Хадид, Ашли Греъм, Емили Ратайковски, Кара Делевин и Лорън Васер.


Бела Хадид

Миналата година календарът беше заснет от музиканта Брайън Адамс, като позираха негови колеги - Шер, Иги Поп, Граймс, Рита Ора и други световни изпълнители.

Първият календар на производителя на гуми Pirelli излиза през 1964 г., сниман от фотографа на The Beatles Робърт Фрийман, а съпругата на автора - Сони - става героиня в кадрите. Преди това марката прави само плакатни календари за шофьори на камиони, на които момичета с различна степен на голота са изобразени на фона на гуми - предвидимо, но работещо. Именно Фрийман превръща сувенирите във високопоставен арт проект, въпреки че по-късно Pirelli многократно са обвинявани в продължавощо обективизиране на жените.

Припомняме, че през март 2020, в най-тежкия момент на коронавирусната пандемия, Pirelli обявиха, че стопират снимките на календара за 2021, за да преведат целия бюджет от 100 000 евро на организация, ангажирана с проучвания на новия вирус и вариантите за преодоляването му. Подобно прекъсване се е случвало и в два други случая, всеки път поради безпрецедентни форсмажорни обстоятелства - през 1967 и в периода 1975-1983. За 2023 година виждаме традицията на това великолепно издание спазена, за което се радваме, макар че моментът с така деликатното обективизиране е видим и без лупа.     


Емили Ратайковски


Кара Делевин


Ашли Греъм


Лорън Васер

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.