Следва

Ново изобретение: Създадоха червило, индексиращо желанието за секс при жените

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Дария Уербоуи винаги е имала място в нашите сърца, а след последната си фото-сесия за Vogue Paris това място...

All fashion преди 14 години

1. Даря Вербова във Vogue Paris

Даря Вербова винаги е имала място в нашите сърца, а след последната си фотосесия за Vogue Paris това място стана още по-голямо.

Снимките са страшно красиви, прекрасно стилизирани от Карин Ройтфелд и заснети от Дейвид Симс.

В броя преобразяват Даря в царица с бохемски бродерии, луксозни кожи и казашки панталони съчетани с модерните прозрачни и металически материи.

2. Номинациите на Съюза на модните дизайнери в Америка


Марк Джейкъбс, Алекзандър Уанг

В Ню Йорк бяха обявени номинациите на Съюза на модните дизайнери в Америка за 2010 на церемония водена от Надя Сваровски.

Любимецът ни Марк Джейкъбс ще се бори с Дона Карън и не по-малко прекрасният Алекзандър Уанг за Дизайнер на годината на дамски облекла.

Маркъс Уейнрайт и Дейвид Невил, които стоят зад Rag&Bone, заедно с Майкъл Бастиан пък ще се изправят срещу Том Форд за същата титла при мъжете. За международната награда е избран Кристофър Бейли за Burberry.

Съюзът е отделил и специална част от вечерта, за да отдаде почит на великия Алекзандър Маккуин. Наградите ще бъдат обявени на гала церемония в Ню Йорк на 7-ми юни.

3. Новата модна мечта на тийнейджърите



Миналата седмица в Париж едно момче едва на 19 години успя да предизвика шушукане и коментари от рода: „Модата си има нов вундеркинд.”

Името му е Педро Лоренцо и идва от Бразилия, а колекцията, която показа на парижкия подиум далеч не му е първата.

Той е се занимава с дизайн от 8 годишен, а на 12 вече прави дебюта си на седмицата на модата в Сао Пауло.

Колекцията му есен-зима 2010-2011 комбинира романтичното минало с не толкова далечното бъдеще и постигна нещо, което малко други успяха - удивление.

4. Dewi Driegen за Vogue Мексико



Зашеметяващи снимки и прекрасни аксесоари, всичко в бяло в мартенския брой на Vogue Мексико. Харесахме плажа и чувството за лято, както и чадъра, пазещ от горещото слънце датския модел Dewi Driegen, чиято коса е в топ цвета на лятото – пероксидно русо.

5. Инициатива за подпомагане на млади и талантливи британски дизайнери


Meadham Kirchhoff, Mark Fast, Peter Pilotto

Британският моден съюз предприема голяма инициатива за подпомагането на младите си дизайнери. По-късно този месец в Ню Йорк ще бъде открит тридневен шоурум за 21 новоизгляващи млади дизайнери, сред които са любимите ни Питър Пилото, Тод Люн, Марк Фаст, Холи Фултън и Миадам Кирчоф.

Директорът на Центъра за модни инициативи Уенди Малем казва: "Това е сигнал за купувачите, инвеститорите и производителите, че тези дизайнери са уважавани, подкрепяни и ще правят бизнес."

И View Sofia е пред старта на подобна инициатива с млади и талантливи български дизайнери. Повече информация очаквай скоро!
 

More from View Sofia

More All fashion