Следва

Обувките, с които комбинираме новата си любов - широките панталони

Оливие, много си добър... Balmain, Resort 2023

Когато си мислиш, че си египтятнин 

Runway преди 1 година

"Красотата на Египет - максимализмът и минимализмът“, казва Оливие Рустейн. Френският дизайнер превежда тази отправна точка с голямо въодушевление в колекция, пълна с явни, свръхпредставителни препратки към древен изходен материал - маската на Тутункамон, материалното погребение на мумии, скарабеите и змиите аспид, който Клеопатра стиска до гърдите си - наред с по-сдържаните съобщения за собственото му авторство. Рустейн казва, че откакто е бил превързан, след като получава ужасни изгаряния, това се превръща в подпис на колекциите му и тук е в много разтегливо-секси форми. Но връзката между превръзката и райето, което във Франция е стълб на националната идентичност, рикошира очарователно обратно към историята на произхода на дизайнера.

Сините и златни фигури на Тутанкамон отразяваха това, под което Оливие, който е осиновен и няма информация за родословието си доскоро, е израснал. "Родителите ми винаги са смятали, че съм египтянин“, казва той. "Така че тази култура винаги е била част от моето ДНК, в известен смисъл.“ Rouesting почете тази наистина лична връзка в колекция, която, разбира се, би била най-добре представена в сянката на пирамидите, но по произволни причини не е така. Това е жалко, но продуктът все още отразява в пълна степен мисълта зад дизайна.

Дизайнерът казва, че клиентите му са все повече привлечени от индивидуални, направени в ателие произведения - "като изкуство“ - за да генерират топлото усещане, че притежават нещо уникално. Основните примери тук включват свирепа рокля с шипове, изработени от дърво, подплатени с плетиво, и блестящи метални парчета анималии. Красивите форми на пашкули, подобни на стриди, са сред многото въздушни целувки, изпратени от основателя на модната къща към нейните вечни почитатели.

Оливие наскоро стана обсебен от платформите, които издигнаха много визии тук. Какъв е резултатът? "Е, знаете ли, небето е границата и всички искаме да го докоснем. Но понякога трябва да внимаваме, защото може да се приближим твърде много до слънцето и да изгорим крилата си. Ах, Икар на токчета. Rousteing и Balmain продължават." 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.