Следва

Обичай вещите си, Те са Ти: елегантните притежания на Джоан Дидион на търг

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Валентина Иванова, Campaign Manager

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. d:istinkt обслужва брандове като Lidl, Yettel, Европейски парламент, Европейска комисия, Samsung, Каменица, Клет и др. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Пета... 

All About Life преди 1 година

Валентина е едно много позитивно същество - луд фен на кафето, руската литература, вестниците и на работата си, разбира се. Разговорът ни с Campaign Manager-а на d:istinkt е по-ободряващ от двойно еспресо, по-готин от факта сряда да ти е понеделник (обясняваме по-долу) и много надъхващ. За живота в Агенцията на годината и по принцип, Валентина >>>

 

View Sofia: Здравей, Валентина, как си днес, тази седмица, в последно време?
Валентина Иванова:
Тази седмица съм чудесно, защото днес (сряда - бел.ред.) е "понеделник", бях в отпуск.

VS: А, супер, какво прави?
В.И.:
Е, починах си малко. От време на време човек е хубаво да си проясни главата, да направи нещо различно - за вдъхновение. Най-лошото е, че аз се успокоявам и се "прочиствам" най-вече с работа.

VS: Какви са твоите хобита?
В.И.:
Аз съм много скучен човек.

VS: Усещаме, че не си скучен човек. Но и ти си зодия Телец, нали?
В.И.
: Вие вече знаете, че в нашата агенция това е едно от основните неща. Когато отидеш на интервю, ако кажеш, че си Телец - си с единия крак вътре. Шегувам се, разбира се, но наистина има някаква карма. А противно на вярванията, Телците не са много спокойни.

VS: Като говорим за интервюта - спомняш ли си своето?
В.И.:
Да, разбира се. Беше през 2020 г. Историята е интересна: започнах да работя в d:istinkt точно в пандемичните времена. Тъкмо се бях прибрала от Норвегия, където живеят родителите ми. Една вечер там си проверявах обявите за работа, с чаша вино до мен, и много се впечатлих от тази на тогавашния Intelday. Не очаквах да ми се обадят. Още докато бях там, ми звъннаха (беше много сюрреалистично) и се уговорихме да се чуем, когато се прибера в България.

VS: Чудесно е това. Определяш ли се като успешен човек?
В.И.:
Ако човек поставя граници на успеха си, това автоматично ограничава възможностите му за прогрес. Аз предпочитам да гледам напред, да си поставям нови и по-високи цели и да ги постигам, а това съответно ме кара да се чувствам добре и че вървя в правилна посока.



VS: Разкажи ни един свой office day.
В.И.:
Всеки е различен. Никога не знам какво ще стане, което много ме кефи. Като ценител на кафето, всеки ден започва с чаша хубаво кафе (имаме си извънземна кафе машина) и след това започва въртележката от задачи. Дали ще бъде организация на проект, създаване на изцяло нова концепция за комуникация на продукт или услуга или пък поредната кампания с инфлуенсъри (които са ми любими), зависи от деня. Важното е накрая да знам, че съм дала максимума от себе си и съм отделила нужното внимание на всеки един детайл, на всеки един клиент, с когото работя.

VS: И ние ще запомним еспресото във вашия офис. Друго, което ти е любимо там?
В.И.:
Че живея на един светофар разстояние…

VS: Домошар ли си?
В.И.:
Ако ме питате дали предпочитам вечер навън, или вечер вкъщи - не знам, зависи за какво навън става въпрос. Дискотеки и шумни места - рядко. Но винаги съм „за“ излизане навън с приятели.

VS: Обичаш Достоевски - и ние много - и качествената литература въобще. Като филолог и четящ човек какво определяш като некачествена литература, какво буквално не бива да се чете?
В. И.:
Няма как да се отрече даден вид литература. Дори ако на самата мен определен жанр не ми допада, то в никакъв случай не бих го окачествила като лош. За някого може би е ценен и носи удоволствие, възможност за развитие и т.н.

VS: А как се информираш какво се случва в света, все пак си от най-"светнатите“ за тенденции и новини хора в d:istinkt?
В. И.:
Чета, слушам, гледам - всичко. Обичам да си набавям информация от всички възможни източници - телевизия, социални медии… може би съм от малкото хора, които все още четат и физически вестници. Например с баща ми имаме много приятна традиция и всяка събота пием кафе заедно, докато си четем вестника, макар че го правим по facetime.

VS: Губиш ли се в скролване? Ако да, открила ли си някаква панацея за тази ужасна разсейка.
В. И.:
Моята работа изисква скролване. Няма как да управляваш големи инфлуенсър кампании и да не си наясно с всички новости в социалните медии, трендовете, какво е интересно и работещо за дадения момент. А понякога всичко се променя за часове.
И все пак, ако трябва да отговоря конкретно, имам определени часове, в които преглеждам социалните мрежи - обикновено сутрин с кафето и вечер, докато разпускам от деня. Имам невероятното удоволствие хобито ми да е моя работа.



VS: Кажи ни как си поддържаш кожата така искряща?
В.И.:
Много вода, нормалните неща - витамин С, хидратиращ серум, много слънцезащита. Последното е причината за сиянието. Често фаствам, което вярвам, също се отразява добре на кожата.

VS: А как може човек да те стопи, размекне, умилостиви?
В. И.:
Никак не е трудно. Като Телец, нещо за хапване може да ме усмихне за секунди. Имам супер голям sweet tooth, ако искате да ми изпратите нещо например. Ще направим и unboxing на @distinktbg.

VS: Слако е да си Агенция на годината, нали?
В.И.:
Сладко е - получава се с много работа. Ние не си „работим“ клиентите с целта да бъдем Агенция на годината. По-скоро се стремим нашите клиенти да са доволни, щастливи и желанията им да се случват. Ние помагаме, насочваме, създаваме - това ни удовлетворява. Когато клиентът (аз бих казала и шефът) е happy, и ние сме happy.

VS: Какъв шеф е Боби?
В.И.:
Готин. Млад - което значително го отличава от хората с негов ранг в други компании, защото има различен поглед върху работата и върху колегите си. Много лесно се работи с него.

VS: На какво те научи d:istinkt?
В.И.:
На силата на тефтерите *смее се*. Записвам си всичко на хартия.

VS: Съжаляваш ли за нещо?
В. И.:
Никога. Всяко преживяване, всяка ситуация те прави това, което си, и формира характера.

VS: Лоялността към работното място е много важна и в теб я провиждаме силно - кога разбра, че обичаш да работиш в d:istinkt?
В. И.:
Още от интервюто, разбира се. Връзката беше моментална.

VS: Какво те изморява (не само в работа, по принцип)?
В. И.:
Важното е, когато се почувстваш уморен, бързо да презаредиш батериите. За мен това е брънч с приятелки, кино, хубава книга… е, и шопинг (признавам си).

VS: Ползваш ли някакви психологически трикчета в работата - ако някой ти се „дърпа“, как се справяш?
В. И.:
Много рядко ми се случва да попадна на човек, с когото не мога да намеря общ език. Като контактен, много приказлив екстроверт, смятам, че истината се ражда в разговора и всеки въпрос може да намери отговора си. Ако говорим за работа - силно вярвам в брейнсторминга като инструмент за създаване на наистина качествен краен продукт.
В личния живот - нося си белезници в чантата.

VS: Последната случка в офиса, която те разсмя с глас?
В. И.:
О, със сигурност нещо, което Сиси (новият анализатор в агенцията - бел.ред.) е казала. Само велики попадения. Уникално чувство за хумор!

VS: За какво нямаш търпение в момента - в личен и професионален план?
В. И.:
Един човек ми казваше “ще му дойде времето”. Уча се на търпение, защото всичко, което се случва твърде бързо, всъщност не носи удовлетворението, което търсим (с малки изключения).

VS: Пожелай ни нещо за финал!
В. И.:
Да направите интервюто, за което винаги сте мечтали! 

Четете още:

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Слав Соколов


Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Рая Тодорова


Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Катя Благоева


Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Николай Сердаров, Art Director

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.