Следва

Чиста София от 1 декември 2023 г. - без стари коли в центъра

Двойно еспресо, лате, американо: кафе предпочитанията на Кардашян, Пери, Холмс, Мадона и другите

Няма вариант сутринта ни да почне без кафе. Между 9 и 10 в Редакцията пристигат всички колеги, един по един, и всеки си носи кафето. Неговото си, запазената му марка. За един е американо с мляко. За друг - капучино с бадемово мляко. Третият - двойно еспресо. В резултат - честен спор, кое е по-доброто? За да не се разправяме, решихме да сравним часовниците си с кафетата на звездите, нека те "решат" вместо нас кое кафе сутрин и защо >>> 

Food преди 1 година

За повечето от нас (и особено тези, които живеят активно с луди графици) кафето отдавна е вид „гориво“. Започваме деня със силно, ободряващо еспресо, а малцина са тези, които могат да устоят на изкушението да се освежат с капучино след вечеря. Звездните дами и господа не правят изключение, а за някои определен вид кафе служи за житейско кредо. И така, какво кафе избират знаменитостите?


Джиджи Хадид


Есента пием само Pumpkin Spice Лате и Pumpkin Cold Brew!


Моделът Джиджи Хадид не може без ментово лате. Когато по някое време ментовото лате изчезна от близките й кафенета, Джиджи силно се възмути и сподели раздразнението си в социалните мрежи.


Джиджи Хадид и Зейн Малик

Актрисата Никол Кидман обича капучино. Вярно, тя моли бариста да й направи порция с максимум пяна и минимум течност. Актрисата Хейдън Панетиер пък често може да бъде видяна с едра порция масала чай без ванилия.


Хейдън Панетиер

Тейлър Суифт е голям фен на карамеленото лате. По време на световни турнета менюто на красавицата задължително включва голяма порция карамелено лате с лед и два подсладителя плюс голяма чаша американо с лед.

Кейти Холмс също е в редиците на любителите на лате. Бившата съпруга на Том Круз обикновено поръчва голяма порция от напитката със соево мляко.


Кейти Холмс

Предпочитанията на актрисата Рийз Уидърспун и на Холмс са много близки. С тази разлика, че звездата често пие лате с бадемово мляко.


Рийз Уидърспун

Актрисата Рене Зелуегър е голям фен на обезмасленото лате без пяна. Много, много горещо лате - изключително горещо.


Рене Зелуегър

„Ние, заетите дами, имаме нужда от доза кафе сутрин. Денят ми не може да започне истински, докато не изпия латето си”, казва Хайди Клум.


Хайди Клум

Мери-Кейт Олсен също предпочита лате. С ванилия, ниско съдържание на мазнини, без захар и двойно. 

„Само соево лате!“ е мотото на Крис Дженър.

„Просто голямо соево лате!“ - това на Ариана Гранде.

Ким Кардашян също обича соя, но с обезателните добавка на масала - индийско орехче, карамфил, канела. 

Кейти Пери, по време на турне в Чикаго, бе забелязана инкогнито в местно кафене да си поръчва соево ванилово лате и сандвич. Излишно е да казваме, че Кейти е "направила деня" на баристите. 

Мадона, според слуховете, дълго време строго регулира употребата на алкохол и си позволява само вино на Коледа и чаша шампанско на особено мащабни звездни събития. С кафето дивата има много по-топли отношения. В публикация в социалните медии, изобразяваща чаша капучино и нейното „лице“ върху каймака, Мадона обяви: „Живей за кафето!“

Серина Уилямс не е против да изпие чаша еспресо не само сутрин, но и по време на изтощителен мач.

Виктория Бекъм също предпочита двойно еспресо преди сутрешната си тренировка. В едно от интервютата си звездата сподели лайфхак: на партита, вместо чаша вино, тя гризе кафе на зърна. Междувременно предпочита кафееното изобилие в Starbucks.


Виктория Бекъм

Певицата Майли Сайръс е веган, но дори тя не си отказва мока с обезмаслено мляко и без сметана.


Майли Сайръс

Моделът Ел Макферсън внимателно следи диетата си и се опитва да избягва прекомерната употреба на кофеин, но в интервю призна, че сутрините й започват с двойно еспресо.  

More Food