Advertisement
 
Trend Report: „Plazacore

Trend Report: „Plazacore", ако си "богата кучка на хотел"

С бързите обороти в социалните медии, феновете на модата бълват микротенденции като безбройните балончета от шампанското на Седмиците на модата в последните години

Движението Cottagecore избухна от факта, че неговите последователи, пък и не само, очевидно копнеят за селска привлекателност; Mermaidcore пък е за ефирни хипита, които боядисват косите си в пастелно синьо и се отрупват с бижута; и, най-възмутителното, „Gorpcore" (акроним на Good Ol' Raisins and Peanuts) кара феновете на стрийт модата да носят обезателно грамадни пухени якета, груби космати палта и туристически кубинки (четете още: Trend Report: Gothcore, особена тенденция с чар, която си струва да опитаме).

Gossip Girl

За щастие, най-новото представяне на манифести в нишов стил е експоненциално по-бляскаво и преплетено със самата същност на модата. Позволете ни да ви представим „Plazacore".


Хотел Plaza в Ню Йорк

Кръстена на хотел Plaza в Ню Йорк, визията е вдъхновена от класната клиентела на историческата забележителност, както реалната, така и показаната във филмите. Представете си, че Шанел от 90-те години се среща с Блеър Уолдорф от "Клюкарката" и героинята на Кей Томпсън Елоиз, която живее на същия адрес в поредицата прочути книги от 50-те години. Двойни комплекти от туид, пастелни панталони, блузи с яка ала Питър Пан и украсени диадеми за глава преразказват елегантността на Горен Ийст Сайд, докато оперните ръкавици и перлените бижута призовават към по-винтидж изисканост.


Елизабет Тейлър  с кучето си в хотел Plaza, 1969 г. 


Джудит Пийбоди в хотел Plaza, 1966 г.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.