Раф Симънс закрива марката си: припомняме най-важните колекции на модна къща Raf Simons 1995 - 2022

Раф Симънс закрива марката си: припомняме най-важните колекции на модна къща Raf Simons 1995 - 2022

Раф Симонс обяви закриването на собствената си марка, която съществува от 27 години - колекцията му Пролет/Лято 2023 ще е последната в историята на едноименния бранд. По този тъжен повод си припомняме приноса на Саймънс към мъжката мода. А ние продължаваме да следим работата на дизайнера за Prada!

 

#PowerDuo-то Миуча Прада и Раф Симънс: какво да очакваме от партньорството

FW 1997

Симънс лансира марката през 1995 г., а две години по-късно вече се показва в Париж - до голяма степен благодарение на неговия ментор Линда Лопе, която оглавява модния отдел на Академията по изкуствата в Антверпен. В книгата си „Life is Vortex“ Линда си спомня, че нещата от първите колекции на Раф й се струват твърде малки - той я убеждава, че всичко е наред с размерите. Вдъхновение за него са момчетата, които вижда на улицата, когато се връщат от колежа: те са израснали якетата си, дрехите им вече са твърде малки за тях. Дизайнерът ще развива темата за тийнейджърите в колекциите си дълги години напред.

FW 1998

Това шоу се провежда в стените на парижкото кабаре "Мулен Руж" под музиката на Kraftwerk. Визуалната референция на колекцията е обложката на албума им The Man Machine. Тя от своя страна е вдъхновена от произведенията на руски художници супрематисти. На модния подиум излизат модели във тесни червени ризи, съчетани с широки панталони, като солистите на немската група, както и много поло пуловери, разскъсани джъмпъри и тънки вратовръзки.

SS 1999

Шоуто на колекцията Kinetic Youth се състои в покрайнините на Париж, в Града на науката и индустрията. Футуризмът е друга любима тема на дизайнера. Под "Животът на Марс" на Дейвид Бауи момчетата от уличния кастинг се разхождат в снежнобели поло, кожени панталони и дълги жилетки. Тук Раф работи за първи път с необичайни цветови комбинации: синьо, ярко зелено, червено, жълто и оранжево.

FW 2001

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.