Следва

Street Style вдъхновения: a tribute to Алесандро Микеле

Поклон, маестро! Алесандро Микеле вече не е творчески директор на Gucci

Нощта на 24 ноември 2022 година беше особен момент...

All fashion преди 1 година

Съобщаваме го като скръбна вест: Алесандро Микеле се оттегли от поста творчески директор на Gucci, разбрахме късно тази нощ от официално съобщение на конгломерата Kering, който притежава италианската марка. Моментално си спомнихме за начините, по които сме се чувствали в музея на Gucci във Флоренция - той е толкова Микеле... Новината бе потвърдена и от самия дизайнер в личния му Instagram. Микеле прекара седем години като творчески директор и общо 20 в Gucci, правейки възхитителни неща. Том Форд, който от 1994 до 2004 г. е творчески директор на Gucci, го покани да си сътрудничи за бранда и Микеле започна кариерата си в лондонския офис на марката, първоначално занимавайки се с дизайн на чанти.


Gucci - 99 години екзотика и страст


"Има моменти, в които пътищата се разделят поради различни гледни точки, на които всеки от нас има право. През цялото това време Gucci беше моят дом, моето осиновено семейство. Към това семейство, всички хора, които се грижеха за него и го подкрепяха, изпращам най-искрените си благодарности, най-големи и най-искрени прегръдки. Без тях нищо от това, което съм изградил, не би било възможно. Към тях моето най-искрено пожелание е: продължавайте да култивирате своите мечти, своята фина и нематериална материя, за която струва си да се живее", написа Микеле в прощално изявление.

При Алесандро стилът на Gucci се промени значително и придоби редица характерни черти. И така, дизайнерът постави андрогинността, винтидж стила и необичайнте събития. Тези черти в крайна сметка станаха модерни и влиянието им може да се види в други марки - той е революционер на съвременната мода, четете още: 2 ревюта вместо 5 - и без конкретен сезон: Алесандро Микеле за радикалните промени в Gucci & Special Project: Gucci възстановява забележителностите на Рим и Ватикана & Културно наследство на ЮНЕСКО ще приюти Gucci Cruise 2019 &. Сред посланиците на знаменития стил на дизайнера бяха неговите обични приятели като Джаред Лето, Хари Стайлс, Даян Кийтън, Били Айлиш, Måneskin, немалко четирикраки същества и много други; а сред колабораторите - The North Face, Balenciaga, Adidas и отново - много други.


И ние те обичаме, Gucci!


New York Times отбелязва, че напускането на Микеле се дължи на факта, че стилът му е "скучен" и ръстът на продажбите на марката се е забавил тази година; гъмжат слухове, че ще бъде заменен от Том Форд (което не е лош изглед). Но ни стана малко тъжно, усещаме го като end of an era, припомняме последната колекция на Алесандро ТУК, по повод която написахме към него: "Поклон, маестро Микеле, отново и винаги!". Позволете да се повторим.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.