Следва

Обичта на майката: Фреди Меркюри в цитати от Джер Булсара

Good: Дрескод ЕКО за Оскари 2023

Академията за филмово изкуство и наука, която връчва Оскарите, ще издаде ръководство за стил, което насърчава гостите да се обличат по устойчив начин

Celebrities преди 1 година

Това е, например, носенето на ретро рокли, тоалети, изработени от рециклирани тъкани, или избор на марки, които се придържат към екологичния дневен ред, съобщават колегите от Hypebae. Инициативата се осъществява в партньорство с Red Carpet Green Dress (RCGD Global), с които Академията си сътрудничи от 2011 г. RCGD Global е организация с нестопанска цел, която насърчава отговорното снабдяване в света на развлеченията и дизайна.


Дженифър Лорънс и Ан Хатауей

За да запознаят по-добре бъдещите гости на церемонията с правилата, двете страни планират да организират поредица от вечери, наречени Sustainability Nights. Съобщава се, че подобен дрескод няма да е задължителен, въпреки че RCGD Global вече има редица влиятелни посланици, включително Били Айлиш и Софи Търнър. Текстът с новите правила ще бъде публикуван до края на месеца и като примери ще включва изображения от минали церемонии, които отговарят на новите правила.

Например на последната церемония по връчването на Оскарите Кирстен Дънст се появи в архивна рокля на Christian Lacroix. През 2020 г. Saoirse Ronan носеше рокля на Gucci с корсаж, направен от нейната рокля за BAFTA, а Пенелопе Крус дойде в рокля на Chanel от колекцията от 1995 г. Ким Кардашян може също да послужи като пример за подражание. През последните години тя редовно носи винтидж тоалети за големи светски събития от известната рокля със на Александър Маккуин от 2004 г. (по-долу) за партито на Vanity Fair за Оскар до роклята на Мерилин Монро за Met Gala.


Кирстен Дънст


Ким Кардашян


Пенелопе Круз

И това са само няколко примера. През последните години много знаменитости избраха винтидж или архивни тоалети за светски събития, а също така не се срамуват да преобличат рокли, с които вече са се появили в публичното пространство, преди няколко години, например. Модните марки също заеха по-екологична позиция. Големите модни къщи вече се отдръпнаха от естествената кожа, а на неотдавнашната климатична конференция COP27 компании като H&M, Kering, Inditex и Stella McCartney обещаха да гарантират, че производството им няма да вреди на горите. Good!

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 23 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.