Следва

Пет столични ресторанта ще изгасят осветлението си за час в събота вечер

В епицентъра на Склада със светлинната инсталация на архитект Таня Глебова

Със светлинна инсталация на архитект Таня Глебова отваря врати новото арт и концептуално пространство...

All About Life преди 14 години

Със светлинна инсталация на архитект Таня Глебова отваря врати новото арт и концептуално пространство - „Склада“ - етаж 3, което е тематично продължение на добре познатия и любим на почитателите на качествените неща, идеи и иновации в живота шоурум „Склада“.

Оригиналната идея на „Склада“ да бъде среда за случване на адекватни на модерния свят събития (изложби, представяния, театрални постановки) се случи и това окуражи създателите му да инвестират средства, контакти и енергия в отварянето на ново пространство, което да бъде сцена за реализация на мащабни проекти , цялостни инсталации, презентации и изложби.

Арт пространството предвижда наличието на екран за прожектиране на филми, представяне на избрани книги и списания, място за освежителна напитка , както и предлагането на селекция от модни артикули.


Максим Бехар

С няколко думи – Склада – етаж 3 е възможност да провокирате твореца в себе си при това в среда от себеподобни.

Според Валтер Бенямин /немски философ и поет от началото на ХХ век/ езикът на вещите е ням, магичен и минава през “материалната общност”. Вещите не са обикновени неодушевени предмети, обвивки изпълнени с инертна материя или пасивни предмети.

Те са съставени от съотношения на сили, от скрити потенции, които комуникират или се противопоставят помежду си.



Езикът на вещите, който в последно време получи и неясното наименование “дизайн”, е и мисията на СКЛАДА.

СКЛАДА е мястото ,където вещите и хората могат да се срещнат и като един истински посредник СКЛАДА прави комуникацията възможна.

Общуването като обмен на чувства, емоции, мисли ....като умението да чуваш и чувстваш или умението да разказваш ...

Като умението да даваш или това да вземаш и изобщо да живееш...



В СКЛАДА ще се срещнете и със скандинавския дизайн чрез SWEDESE и нейните семпли, чисти до перфектност форми , които ни отвеждат отвъд времето.

В СКЛАДА е и екстравагантната холандска компания МОООİ на известния дизайнер Марсел Вандерс, чиито творби са вече част от колекцията от мебели на Stedelijk Museum в Амстердам.

Вторият етап на проекта поставя задачата за формиране на Сдружение, което обединява широк кръг хора и има за цел да реализира мащабни проекти , цялостни инсталации, презентации, изложби.

Подготовката на тази фаза е започната с реконструкцията на третия етаж на сградата. Пространството предвижда наличието на екран за прожектиране на филми, представяне на избрани книги и списания, място за освежителна напитка , както и предлагането на селекция от модни артикули.



И отново в центъра на едно творение, репортерите на Вю София бяха тама, за да уловят някои от най-ярките примери за истински модерните и космополитни личности в България.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 22 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.