Следва

Слуховете са си слухове, но Дамяно и Кая май са гаджета

Дизайн за вдъхновение: килимите на Айрис Апфел

Съвместно с Ruggable и в името на максимализма има и килими, и 5 модела изтривалки

Celebrities преди 1 година

"Повечето е повече, по-малкото е скука“. Именно в тази анти-минималистична мантра над стогодишната Ирис Апфел - дизайнер, модел, предприемач, просто икона - кондензира своя еклектичен стил, своя неконформистки подход, своята непочтителна интелигентност. Независимо дали става въпрос за дизайн на капсулна колекция, линия грим или заемане на лицето на рекламна кампания, "най-възрастната тийнейджърка в света“, както обича да се нарича, винаги оставя своя непогрешим отпечатък.


Wе Love: 101-годишната Айрис Апфел с чисто нова козметична колекция


Но сега се вдъхновяваме не от кръгли очила, пищни рокли или макси бижутата, които винаги носи: Айрис Апфел знае как да не бъде претоварена от това, което носи, оставяйки най-разпознаваемата й марка да бъде нейната уникална и ангажираща личност. Личност, която отсега нататък ще може да облича и домовете ни, благодарение на серията килими, създадени от дизайнера в сътрудничество с Ruggable . Колекцията от 20 части, съставена от 15 килима и 5 изтривалки, е максималистичен триумф на цветове и форми, със смел и ироничен дух.


С любезното съдействие на Ruggable

Като се има предвид широката гама от модели и вдъхновения, е трудно да не намерим парчето, което най-добре отговаря на нашия домашен стил (също благодарение на разумните цени: изтривалката струва 170 евро, килимът в най-големия размер достига 760 евро). От растителни и пейсли мотиви през екзотични препратки до животински и джунгла декорации с поп вкус. Цветовата палитра съчетава нюансите на близкоизточната традиция с брилянтни нюанси като тюркоаз, разказващи малка част от историята на Apfel. Всъщност именно благодарение на парчетата плат, съхранявани в гардероба на баба й, като дете, играейки и бъркайки, тя развива изненадващата си способност да комбинира най-различни цветове и шарки.

За тези, които наистина не могат да устоят на чара на иконата, изтривалките възпроизвеждат известните кръгли очила на дизайнера, заобиколени от ликуващи маймуни. Защото, както казва Апфел, "Животът е сив и монотонен, добре е като се стилизираме да се забавляваме“. В случая и когато се обзавеждаме.

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 2 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.