Следва

40 години перфектната бяла обувка: ЧРД, Air Force 1, let's JOIN FORCES!

Ким, най-важният посланик на Balenciaga, с първи коментар за "педофилската" кампания

Ким Кардашян коментира за първи път скандалната фотосесия на Balenciaga, в която деца позираха с плюшени мечета с презрамки в стил BDSM (bondage, domination, sadism, masochism)

All fashion преди 1 година

За напълно кретенската си кампания марката беше обвинена в насърчаване на педофилията. Звездата наруши мълчанието на фона на нарастващото възмущение в социалните мрежи поради факта, че Ким не реагира на резонансния случай, въпреки че сътрудничи с марката изключително близко.

Тя обясни паузата така: „исках да говоря с екипа, за да разбера как е могло да се случи това“, а „не защото не изпитвах отвращение и възмущение“.

"Като майка на четири деца бях шокирана от смущаващите изображения. Безопасността на децата трябва да се наблюдава с най-голямо внимание и всякакви опити за нормализиране на насилието над деца от всякакъв вид не трябва да имат място в нашето общество - точка", написа Кардашян в Twitter.

„В момента правя преоценка на отношенията си с марката въз основа на тяхната готовност да поемат отговорност за нещо, което изобщо не е трябвало да се случва, и действията им за защита на децата, които очаквам да видя“, добави Ким, коментирайки бъдещето си сътрудничество с Balenciaga. Преди това, припомняме, тя участва в модни ревюта, в рекламни кампании и редовно носи тоалети на Balenciaga, в качеството си на посланик на бранда (вижте още: Bella Hadid трие постове, Никола Гескиер се оплаква от Kering: как се развива скандалът с "пропагандата на педофилия" на Balenciaga).

Ким отбеляза, че оценява факта, че марката веднага е премахнала скандалната кампания.

„След като разговарях с тях, вярвам, че те разбират сериозността на въпроса и ще предприемат необходимите стъпки, за да гарантират, че това никога повече няма да се случи“, добави Ким.

Марката Balenciaga и нейният креативен директор Демна Гвасалия по-рано поднесоха публични извинения. През уикенда стана ясно, че компанията планира да съди продуцентската компания North Six, Inc. и дизайнерът Никола де Жарден, който е отговорен за декора в скандалната реклама. В допълнение към чантите с мечета на Balenciaga, снимката показва и съдебен документ, оправдаващ детската порнография. Според Balenciaga такъв реквизит не е бил договорен и е поставен от продуцентската компания без знанието на марката. Като компенсация за загуби на репутация, Balenciaga търси 25 милиона долара от ответниците. 

More All fashion