Следва

Style File: Lizzo, епична и единствена, и най-най тоалетите й дотук

Дуа Липа с албанско гражданство, обожаваме цялата история и роклята по повода

Важен момент в живота на британската певица

 

Celebrities преди 1 година

Британската певица от албански произход Дуа Липа получи новото си гражданство, за което открито мечтае от няколко години - звездата най-накрая стана равноправен гражданин на Албания. Родителите на Липа са етнически албанци от Косово, така че това е важна и специална стъпка за голямата световна звезда, иначе момиче като всички нас - със своето семейство, корени, емоции, лични цели и цялостна ценностна система. Надолу разказваме повече >>>  

За този много важен момент, в който президентът на Албания Баджрам Бегай връчи документите, с които Дуа Липа става официално албански гражданин в самото навечерие на големите празненства в страната по повод 110 години независимост от Османската империя,  стилистът на певицата избра карирана рокля с асиметрична яка и драперия под бюста, високи бели ботуши и плетена чанта. Приятни бижута - средно големи пръстени и обеци допълват чудесната свежа визия на мис Липа. Очевидно изключително щастлива, родената през 1995 година в семейството на имигрантите от Албания Анеса и Дукаджин Липа, Дуа сподели в инстаграм голямата си радост от признанието (президентът Бегай в словото си каза, че гражданството се дава на голямата британска звезда от албански произход заради изключителния й принос към популяризирането на страната в световен мащаб). 

Дуа Липа е силно повлияна в развитието си като музикант от баща си, бивш певец и китарист в рок банда. Дуа започва да се занимава с музика на 5, на 14 е, когато татко й пуска първите й изпълнения в YouTube. Дебютният й студиен албум излиза през 2017-та. През 2019 печели Grammy Award в категория Best New Artist. Заедно с баща си, през 2016 г., Дуа става съучредител на Sunny Hill Foundation, която набира средства чрез ежегодни концерти в родното Косово в помощ на хора, изпитващи финансови затруднения (вижте още: 73 Questions и всички снимки на Дуа Липа за Vogue юни 2022). 

“Изпитвам неописуема радост от този прием, от тази любов и от всичко", каза Липа, преди да й бъде направена паспортната снимка и да й бъде взет пръстовия отпечатък за новия документ, молбата за който тя подписа сияеща. Днес звездата ще пее на ежегодния си традиционен концерт, само че не в Косово, а в Тирана, като част от тържествата за деня на независимостта. Поздравления, супер приятна емоция!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 13 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.