Следва

От подиума - в ръчичка

Trend Report: Gothcore, особена тенденция с чар, която си струва да опитаме

Gothcore е тенденция за този сезон, която черпи толкова от своите пост-пънк корени, колкото и от измисления гардероб на членовете на семейство Адамс, мрачен, но флиртуващ

All fashion преди 1 година

Това е инструмент за реализиране на визия чрез чувствена и изобретателна мода, която изненадва и надхвърля обикновеното. 


Rochas Есен/Зима 2022/23


Simone Rocha Есен/Зима 2022/23

На подиумите и червените килими царуват драматизмът и максимализмът: дантела придружава кожата, корсети - каскади от тюл и полупрозрачни материали, и всичко това в монохромни черни ансамбли. Това са най-изразителните силуети и творения за този сезон, в които звездите на уличната мода блестяха на последните модни събития.


Alexander McQueen Пролет/Лято 2023


Blumarine Пролет/Лято 2023

Gothcore, чието завръщане беше само въпрос на време в условията на циклична мода, бяга от своята буквалност в последната си версия. Подобно на естетиката на лондонските субкултури от 80-те години на миналия век, тя черпи вдъхновение от викторианската епоха, но също така е пълна с препратки към Y2K и е преплетена с друга важна микротенденция, bikercore. На мудбордовете на дизайнери и стилисти лидерите на готик пънк бандите се появяват редом до Уензди Адамс и Аврил Лавин, които позволиха на този стил да се превърне в "glam-goth" в началото на XXI век.


Rick Owens Пролет/Лято 2023


Versace Пролет/Лято 2023

За сезони Есен/Зима 2022/2023 и Пролет/Лято 2023 готкорът приема различни форми. Тъмната булка е в естетиката, предлагана от Versace на модния подиум и Кортни Кардашян и Меган Фокс на червения килим. Сега на пиедестал са издигнати черните total looks, украсени с изключителни детайли и чувствени форми. Понякога тенденцията подхранва образа на учтиво момиче, което флиртува с мрака: в този вариант го видяхме например в Simone Rocha или в пролетната колекция на Blumarine, разчупен с флиртуващи бижута. 

More All fashion