Следва

Смарагд и лавандула - новите цветове на Меган Маркъл, заемка от Вики Бекъм и знак за феминизъм

Любимият обНОВен магазин – Кауфланд ни изненадва преди празниците

Какъв трябва да бъде един магазин за хранителни стоки, за да се превърне в любим? Освен разнообразие на качествени продукти, са важни чистотата, отношение към клиента, мисълта за неговото удобство по време на пазаруване, гъвкавостта, иновациите и не на последно място – да предлага нещо различно и уникално за пазара

All About Life преди 1 година

Точно такъв е хипермаркет „Кауфланд“ в кв. „Малинова долина“, който отвори врати с изцяло променена визия и иновативната One Stop Shopping концепция на компанията – клиентите да получат максимален брой качествени стоки и услуги на едно място, превръщайки магазините в търговски центрове. Освен над 21 000 свежи и качествени продукти, реновираните магазини предлагат и много допълнителни услуги на едно място - от аптеки и кафенета, през грижа за здравето до възможност за плащане на битови сметки. Грижата за децата също е важна част от One Stop Shopping концепцията. В непосредствена близост до магазина Kaufland България построи образователна детска площадка като дарение за общината.


Иван Чернев с Иван и Андрей

Обновеният магазин „Кауфланд“ в Малинова долина впечатлява с куп нови попълнения. Зеленчуковият щанд ни изненада с два нови артикула за веригата – лилав карфиол и лилави картофи. „Предлагаме ги за пръв път, внос са и искаме да тестваме клиентите как ги приемат“, казва управителят на веригата Иван Чернев. Целта е, ако се приемат добре, да се търси вариант, в който производството да се пренесе у нас. Именно това е основната концепция на Кауфланд – максимално количество от плодове, зеленчуци и подправки да идва от родни производители.

Вниманието ни привлича витрина с подправки. Това е първата у нас вертикална оранжерия за подправки, в която те се отглеждат в затворена екосистема, без да са необходими пръст и наторяване. „Необходими са две седмици, за да имаме готов продукт, който идва под формата на малка саксия с ароматна подправка. Клиентът може да си я посади, ако желае“, казва Иван Чернев.

Сред нововъведенията са още щанд за Стартъпи – тук се предлагат продукти на иноватори и на съвсем млади за пазара производители, както и печива, създадени с българската компания Квас – Квас.

Още една иновация за българска ритейл верига е зона с машина за опушване на месо. „Клиентът може не само да закупи опушено от нас месо или риба, но и сам да избере парче и докато пазарува, за около 20 минути, да бъде опушено“, обяснява Чернев. Самото опушване става с ябълков чипс, но с предварителна заявка може да се избере друго.

Новото и по-различно е и самото оформление на щандовете. Освен, че са тематични – за шоколадови изделия, бира, уиски, вино, сладки и солени изделия, те са осветени с енергоспестяващи LED лампи и са по-ясно обозначени, за да улеснят намирането на търсен продукт.

И в този обект Кауфланд залагат на концепцията за каси на самообслужване, които пестят време от чакането на опашка.

Сред първите клиенти виждаме и двамата тв водещи Иван и Андрей, с които си поговорихме докато разглеждахме магазина. „Изключително съм впечатлен от мениджмънта на Kaufland, който има ясна и последователна визия за това как да е подреден магазинът, така че да е максимално удобен за клиентите. Всичко е много красиво, удобно и интуитивно", споделя Андрей.

В магазина всеки кът, всеки предмет си има логика и философия. Клиентът не вижда тези неща, но зад тях стои дълбока философия за всичко. „Именно в това е приликата – във всяко наше предаване, филм, състезание ние закодираме някакво послание, което знаем, че зрителят няма да види, но органично ще усети една правилна подредба“, казва Иван. И добавя: „Харесва ми непретенциозността, с която новите неща се промотират. Тук виждаме едно постоянство, една плавност, органика. Като немска верига от Кауфланд не се стремят да натрапят даден продукт, а оставят клиента, който е най-важният да се почувства обгрижен и сам да стигне до него.“

И двамата водещи са категорични, че са останали най-впечатлени от щанда за опушване. „Това е поредното честно нещо, което правят Кауфланд“, споделя Иван. „Българският клиент е свикнал когато види нещо, което е минало термална обработка или е мариновано с подправки, да смята, че това е стока, която е с изминал срок на годност и се чудят как да я овкусят, за да ти я продадат. Тук напълно безплатно, без да плащаш повече от това, което си дал за парчето месо или риба, получаваш нов вкус чрез опушване“.

На въпрос как пазаруват – по списък или импровизирано и двамата са категорични – влизаме със списък, изготвен от съпругата, но често нещата, купени извън него се оказват повече.
За Коледната трапеза и в двете семейства ще заложат на традиционните български ястия. „Няма да изненадам никого, ако кажа, че харесвам месо, риба, зеленчуци, затова ще има от тях“, споделя Андрей. „У нас в зимните месеци традиционно ухае на канела, тиква и на плодови пити“, това са нещата, с които свързвам Коледа“, добавя Иван.

Андрей се определя като кулинарен пътешественик и казва, че е готов да опита всякакви странни храни. За Иван ястията, оставили трайна следа в него са кюнефе и катмер в Истанбул, а в Сицилия - сандвич, направен от местен човек на пазара.

На въпроса ни като каква храна биха се определили Иван отговори: „Кисело мляко – то става и за солени и за сладки ястия, но може да го изпиеш и на айрян. Адаптира се според ситуацията“. „Аз пък съм чили кон карне – боб с месо и люто“, добавя Андрей.

И двамата водещи са категорични, че в основата на добрата кухня е качествената храна, каквато намират в Кауфланд и се надяват все повече българи да започнат да ценят това.

More from View Sofia

Една вечер в операта с Мик Джагър, Каролин де Мегре, кралица Летисия или когато дрескодът е важен

Celebrities преди 1 година

Дрескодът може и да е размито понятие напоследък, но има едно място, един повод и едно велико изкуство, които не допускат подобна фриволност. В мекия, спокоен януари, сякаш имаме малко повече време за себе си, което значи и за изкуство. Затова с удоволствие преглеждаме как се докарват някои от най-красивите и талантливи хора на планетата за посещение на оперен спектакъл, от което взимаме повод и резервираме билети на мига  >>> 

Ваканцията на известните: Дейвид и Виктория Бекъм на яхта в навечерието на сватбата на детето

Celebrities преди 2 години

Тя - в топ форма! Той - симпатично неглиже. Двамата - видимо много близки. Чудесната картинка е от уикенда, Дейвид и Виктория Бекъм са на почивка в Маями, а на луксозната яхта ги придружават две от децата им - 19-годишният Ромео (четете още: О, Ромео! Младият Бекъм за Saint Laurent) и 10-годишната Харпър.  

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 12 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 12 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.